02. 11. 2016 - 13:17
Debitant Vegar: Protiv Španije možemo mnogo dobiti!
907
Shares
Debitant Vegar: Protiv Španije možemo mnogo dobiti!

PRED DUEL U VALLADOLIDU

Debitant Vegar: Protiv Španije možemo mnogo dobiti!

02. 11. 2016 - 13:17
0
Shares

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marin Vegar jedno je od igračkih osvježenja koje je selektor Bilal Šuman uveo u reprezentaciju.

Lijevi bek hrvatskog Nexea iz Našica tokom priprema bh. tima na Ilidži svojim radom i zalaganjem pokazao je da je opravdano dobio Šumanov poziv, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Čapljinac ističe da reprezentacija BiH spremno dočekuje duele sa Španijom i Austrijom.

– Imali smo malo vremena na rapolaganju, ali smo ga dobro iskoristili. Vidi se taj novi pečat novog izbornika i idemo u pravom smjeru. Očekuju nas dvije jake utakmice. U Španiji  možemo mnogo dobiti, a onda slijedi najvažnija utakmica sa Austrijom – rekao je rukometaš.

Vegar ističe da je Španija bez sumnje veliki favorit, te da će utakmica protiv Austrije biti najvažnija u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.  

– Ispada da je to najvažnija utakmica. Nakon Španije, imat ćemo četiri do pet treninga, tako da mislim da ćemo se dodatno uigrati i dobro spremiti za susret sa Austrijancima – kazao je Vegar.

Reprezentacija BiH večeras će u 20.30 sati u španskom Valladolidu igrati prvi meč kvalifikacija za nastup na EP-u u Hrvatskoj 2018. godine.

 

Učitaj još novosti