27. 10. 2016 - 17:26
Showalter: Sport je najbolji način za promociju neke države
907
Shares
Showalter: Sport je najbolji način za promociju neke države

SASTANAK SA OSMANOVIĆEM

Showalter: Sport je najbolji način za promociju neke države

27. 10. 2016 - 17:26
0
Shares

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović primio je selektora kadetske košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Dona Showaltera i uglednog košarkaškog stručnjaka Željka Pavličevića, koji učestvuju na petom međunarodnom sportskom simpoziju Simposar u Sarajevu.

Ministar Osmanović naglasio je zadovoljstvo što Ministarstvo civilnih poslova u okviru svojih nadležnosti u oblasti sporta  može podržati manifestacije poput Simpostara, koje su prilika da ugledni svjetski stručnjaci svoje veliko sportsko iskustvo prenesu mladima.

Showalter je rekao da je sport najbolji vid promocije vrijednosti jedne države, te je kao primjer naveo činjenicu da je svojim igračima kao podsticaj pred utakmice Svjetskog prvenstva pokazivao snimak dočeka BiH košarkaša kadeta nakon osvajanja evropske titule.

- To je način na koji su mladi američki košarkaši upoznali Bosnu i Hercegovinu, što dovoljno govori šta sport može učiniti za promociju države - rekao je Showalter.

Showalter i Pavličević će se pridružiti plejadi velikih imena koja su na dosadašnjim izdanjima Simposara podijelila svoja znanja i iskustva iz uspješnih sportskih karijera.

Otvaranju Simpostara prisustvovat će i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, najavljeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA)

Učitaj još novosti