27. 10. 2016 - 16:58
Košarkašice Čelika ne ulaze u sezonu sa šampionskim...
907
Shares
Košarkašice Čelika ne ulaze u sezonu sa šampionskim ambicijama, ali žele pokazati šta znaju

KAŽE TRENER KECMAN

Košarkašice Čelika ne ulaze u sezonu sa šampionskim ambicijama, ali žele pokazati šta znaju

27. 10. 2016 - 16:58
0
Shares

Košarkašice Čelika otvorit će novu takmičarsku sezonu, u okviru "Lige 10", utakmicom s ekipom "Rudar sport" iz Ugljevika, na kojoj će se predstaviti potpuno novi sastav Zeničanki.

- U novo prvenstvo ulazimo sa znatno podmlađenom ekipom u kojoj će biti samo dvije iskusnije igračice Aida Kalušić i Aldijana Iriškić, koje će pomoći da mlade igračice steknu iskustvo u igranju kvalitetnih prvenstvenih utakmica. Naš cilj je da napravimo ekipu koja neće biti opterećena imperativom igranja za naslov prvaka, ali želimo pokazati da imamo mladu i prespektivnu ekipu koja, sigurno je, treba biti u vrhu tabele - istakao je trener košarkašica Čelika Slobodan Bobo Kecman.

Među igračicama Čelika postoji veliki interes za početak prvenstvenih nadmetanja, jer dvomjesečne pripreme i odigravanje osam prijateljskih i trening utakmica nisu pravi pokazatelj kvaliteta u igri podmlađene ekipe.

- Radujemo se početku prvenstva i među mlađim igračicama je velika želja za dokazivanjem, jer svakim danom igraju sve bolje. Možemo s ovako mladom ekipom parirati svakom protivniku u Ligi, koja će biti ujednačena - kaže igračica Aldijana Iriškić.

Utakmica na otvorenju sezone za košarkašice između Čelika i Rudar sporta igra se u subotu od 18.00 sati u Areni Zenica, a ulaz na utakmicu bit će slobodan.

(FENA)

Učitaj još novosti