12. 10. 2016 - 09:38
Fudbal se vratio na Balkan, očekujmo rekordan broj selekcija...
907
Shares
Fudbal se vratio na Balkan, očekujmo rekordan broj selekcija na Mundijalu

SVI IGRAJU VRLO DOBRO IZUZEV MAKEDONIJE

Fudbal se vratio na Balkan, očekujmo rekordan broj selekcija na Mundijalu

Dino PAJO
12. 10. 2016 - 09:38
0
Shares

Piše: Dino PAJO

Fudbal se vratio na prostore bivše SFRJ, a to dokazuju i rezultati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Iako je Evropsko prvenstvo u Francuskoj ugostilo čak 24 fudbalske selekcije, samo dvije reprezentacije sa ovih prostora su učestvovale u završnici turnira. No, u Rusiji bi moglo biti mnogo više, iako mjesta iz Evrope ima mnogo manje.

Koliko god to neobično zvuči, čak tri reprezentacije su prve na svojim mjestima. Hrvatska, Srbija i Crna Gora su već u dobroj poziciji ispred svih svojih rivala, dok Bosna i Hercegovina ima šest bodova i jedan poraz od Belgije, što je poraz koji je sve samo ne neočekivan.

Naša reprezentacija ima šest bodova iz mečeva protiv reprezentacija koje smo već izbacili iz borbe za Mundijal, a takvo nešto nam je ostalo da učinimo 'samo' još protiv Grčke koja ima tri boda više, ali i znatno teži raspored pošto će oni gostovati Belgiji kada mi budemo igrali sa Gibraltarom.

I Slovenija i Albanija imaju dobre rezultate na startu, ali im teške grupe neće ići 'na ruku' u pohodu na Rusiju. Za Albance bi plasman na Mundijal, u grupi sa Italijom i Španijom, bio ravan senzaciji zvanoj 'Leicester', a Slovenci moraju zabilježiti neku sjajnu seriju rezultata ukoliko žele na Mundijal.Jedina reprezentacija koja nema apsolutno nikakve šanse jeste Makedonija, ali su se Makedonci do 21 godine plasirali na prvo Evropsko prvenstvo ikada, od svih selekcija ove zemlje. To nam predstavlja signal da se fudbal vraća i u ovu prelijepu zemlju.

Bilo kako bilo, ne bi nas trebalo iznenaditi ukoliko reprezentacije sa ovih prostora zabilježe rekordan broj nastupa na jednom Svjetskom prvenstvu, a možda je to upravo Rusija 2018. godine. Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti, te da će, uz BiH naravno, i ostale reprezentacije napraviti velike uspjehe. 

Učitaj još novosti