06. 10. 2016 - 14:31
Puyol: City će biti najveći izazov u Guardiolinoj karijeri
907
Shares
Puyol: City će biti najveći izazov u Guardiolinoj karijeri

NEKADAŠNJI KAPITEN BARCELONE

Puyol: City će biti najveći izazov u Guardiolinoj karijeri

06. 10. 2016 - 14:31
0
Shares

Bivši kapiten fudbalera Barcelone Carlos Puyol rekao je danas da vjeruje da će Manchester City biti najveći izazov u trenerskoj karijeri Pepa Guardiole.

Puyol je s Barcelonom koju je sa klupe predvodio Guardiola osvojio četiri titule u Primeri (prvenstvu) i dva trofeja u Ligi prvaka 2009. i 2011. godine.

Guardiola je nakon Barcelone nastavio da niže uspjehe u Bayernu iz Minhena s kojim je osvojio tri titule šampiona Njemačke.

On je sada u Manchester Cityju i odlično je počeo sezonu pobjedama u prvih deset utakmica u svim takmičenjima, prije remija sa Celticom u Ligi prvaka i poraza od Tottenhama prošlog vikenda u Premijer ligi.

"Ovo je najveći izazov za Guardiolu, ali mislim da će promijeniti fudbal u Engleskoj. Mnogi ljudi kažu da se fudbal u Engleskoj razlikuje od fudbala u ostalim zemljama, ali način na koji Guardiola radi će promijeniti fudbal i na Ostrvu", rekao je Puyol.

Puyol je naveo da je Guardiola najbolji trener sa kojim je ikad radio i dodao da mu je drago što je u Engleskoj.

"Vrlo brzo se vidjeo njegov uticaj na ekipu. On radi jako dobro, ima vrlo jasne ideje koje pokušava da prenese na igrače", rekao je Puyol.

(Sport.ba/Beta)

Učitaj još novosti