20. 09. 2016 - 15:58
Bordo tim dočekuje Bratstvo: Najvažnije je da napad obavi svoje
907
Shares
Bordo tim dočekuje Bratstvo: Najvažnije je da napad obavi svoje

KUP BIH

Bordo tim dočekuje Bratstvo: Najvažnije je da napad obavi svoje

20. 09. 2016 - 15:58
0
Shares

Voljom žrijeba, u 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo odmjerit će snage s ekipom Bratstva iz Gračanice. Put do naredne runde takmičenja, vodit će izabranike Mehmeda Janjoša preko aktuelno trećeplasirane ekipe 1. Lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Bordo klub je bez pogovora favorit na predstojećoj utakmici na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, a ambicije kluba u najmasovnijem klupskom takmičenju naše države ne dozvoljavaju igračima da podcjene ekipu Bratstva, koja zasigurno posjeduje kvalitet u svojim redovima. Iako je riječ o ekipi koja se takmiči u nižem rangu takmičenja, Bratstvo u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača, koji su dugi niz godina nastupali u elitnom rangu bh. fudbala, poput Muhameda Omića, Elmira Kuduzovića, Armina Delića i drugih. Bratstvo je u dosadašnjem toku sezone odigralo sedam ligaških utakmica, gdje su ostvarili učinak od četiri pobjede, dva remija i jednog poraza, uz nešto slabije rezultate na gostujućim terenima. Put do Koševa, vodio je bratstvo preko banovićke Budućnosti, koju su porazili u okviru drugog kola seniorskog kupa Federacije BiH.

Fudbalski klub Sarajevo Bratstvo dočekuje između dva premijerligaška kola. Nakon pobjede protiv Olimpica, Bordo klub se popeo na drugo mjesto ligaške tabele, a prije gostovanja Širokom Brijegu, na rasporedu je kup utakmica protiv kluba iz Gračanice. Susret će propustiti Duljević, Husejinović, Kovačević i Čataković zbog povreda, a u tim bi se trebao vratiti Elvis Sarić. Sarajevo tradicionalno dobro nastupa u prvoj fazi Kupa. Naš klub je tako u proteklim godinama uspio proći klubove poput Podgrmeča, Gradine, te Zrinjskog u prošloj sezoni, što je zasigurno statistički podatak, koji ide na ruku Bordo klubu.

Dodajmo i to da će dužnost glavnog sudije utakmice obnašati će Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva, a njemu će asistirati Sreten Udovičić, Željko Ćelica i Vladimir Bjelica. Delegat utakmice je Mirko Milošević iz Zvornika, a posmatrač suđenja Muamer Bureković.

Očekivanja: Mladi prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Marko Mihojević, prenio je svoja očekivanja od susreta, na press konferenciji uoči utakmice.

“Mislim da je atmosfera odlična nakon dvije vezane pobjede i šest bodova. Atmosfera se podigla. S dosta optimizma dočekujemo sutrašnju utakmkicu, ali i sve ligaške. Ne bježimo od uloge favorita, mi smo Sarajevo, a oni su Bratstvo i to je to. Najbolje je da sutra napad obavi svoje, a i mi u odbrani također”, kazao je Mihojević.

Vrijeme: Igrače oba tima očekuje sunčano vrijeme, s maksimalnom temperaturom vazduha od 18 stepeni.

Ulaznice: Za ovaj susret, ulaznice su u prodaji na dan utakmice, po cijenama: Sjever Vedran Puljić 3KM, Istok 5 KM i Zapad 7 KM, a vlasnici sezonskih ulaznica imaju besplatan ulaz.

Učitaj još novosti