10. 09. 2016 - 22:20
Očajno drugo poluvrijeme za oproštaj od plasmana na Eurobasket
907
Shares
Očajno drugo poluvrijeme za oproštaj od plasmana na Eurobasket

KVALIFIKACIJE ZA EP 2017.

Očajno drugo poluvrijeme za oproštaj od plasmana na Eurobasket

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
10. 09. 2016 - 22:20
0
Shares

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je poražena u prepunom Mejdanu protiv Rusije sa 67:78. Očajna igra u drugom poluvremenu bila je glavni razlog poraza, jer smo na poluvremenu imali plus osam. Ujedno smo ovim porazom ostali s teoretskim šansama da odemo na Eurobasket 2017.

Košarkaši BiH odlično su otvorili meč i poveli smo trojkom Teletovića. Naš kapiten bio je znatno raspoloženiji nego protiv Šveđana, a to se odrazilo i na rezultat u prvom poluvremenu. Uslijedio je period dobre igre na obje strane, a onda smo otišli na 19:12. Nakon toga vidjeli smo još jednu trojku Teletovića, a imali smo u jednom trenutku i plus 16. Ipak, Rusi su se uspjeli vratiti u meč, te se na odmor otišlo sa 39:31.

Treću četvrtinu započeli smo grozno, te su Rusi ekspesno izjednačili, a kasnije i poveli. Bilo je i minus sedam (48:55), a u posljednju dionicu smo ušli sa zaostatkom od četiri koša (51:55). U trećoj četvrtini dali smo samo 12 koševa, a primili čak 24. 

Već je tada bilo jasno da ćemo teško slaviti u ovom duelu, koji nam je itekako bio bitan. Ni u posljednjoj dionici nismo podigli nivo igre, te su gosti potpuno zasluženo slavili s visokih 11 razlike. U samoj završnici i velika nervoza, uzrokovana ruskim preokretom, kao i pogrdni povici s tribina na račun pojedinih bh. košarkaša. Tako smo vidjeli da zvijezda poput Teletovića prijeti mlađahnom Musi, Nurkiću je kriva publika zbog katastrofalne igre, a selektor Damir Mulaomerović potpuno izgubio kompas.

Najefikasniji u našem timu bio je Teletović s 23 poena i velikim brojem promašaja, dok je Nurkić dodao 18. Najbolji u redovima gostiju bio je Mozgov sa 17 poena.

Učitaj još novosti