31. 08. 2016 - 14:45
Pjanić car transfer roka: Šest mogućih prelazaka Zmajeva u...
907
Shares
Pjanić car transfer roka: Šest mogućih prelazaka Zmajeva u posljednjim satima

BEGOVIĆ I DULJEVIĆ FAVORITI ZA PROMJENU SREDINE

Pjanić car transfer roka: Šest mogućih prelazaka Zmajeva u posljednjim satima

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
31. 08. 2016 - 14:45
0
Shares

Fudbalski reprezentativci BiH ovog ljeta i nisu bili previše aktivni na tržištu. Bar što se tiče onih glavnih vedeta.

Edin Džeko je neočekivano ostao u Rimu, Vedad Ibišević dobio čak i kapitensku traku u Staroj dami iz Berlina, dok se najviše nagađalo o odlasku Edina Višće. Ipak, brzonogi fudbaler ostao je u Istanbulu.

Prijelazni rok svakako je obilježio sjajni Miralem Pjanić, koji je pojačao Juventus i postao jedno od najskupljih pojačanja u historiji slavnog kluba.

Ervin Zukanović napustio je također Rim, te otišao u Atalantu, dok je Ognjen Vranješ prešao u Tom iz Tomska.

I to bi bilo to, bar što se standardnih igrača tiče. Anel Hadžić igrat će za Videoton, skupa sa Asmirom Suljićem, dok će Tino Sven Sušić sada uveseljavati navijače Genka.

Sada ostaje dilema da li će još neko od Zmajeva promijeniti sredinu? Kandidata je nekoliko, pa krenimo redom.

Asmir Begović je rezerva na "Stamford Bridgeu", a dolazak Eduarda iz Dinama ne garantuje previše minutaže našem ministru odbrane. Danas se pojavila informacija da je Asmir odbio ponudu Sunderlanda, te je upitno da li će uopće napustiti London. Ranije su se Everton, Liverpool, Stoke i Crystal Palace spominjali kao mogući kandidati za njegovo dovođenje, a šta će od svega biti saznat ćemo vrlo brzo.

begovic

Toni Šunjić će najvjerovatnije igrati u Cvajti za Stuttgart, dok je moguće da dođe do transfera Seada Kolašinca. Pouzdani defanzivac jedan je od glavnih igrača Schalkea, ali ranije je bio na meti Rome i još nekih klubova. Sigurno da ne bi bilo iznenađenje da Sejo promijeni sredinu.

sead-kolasinac

Gojko Cimirot blista u redovima PAOK-a, a za njega su se interesovali brojni klubovi (naročito Bundesligaši). Činilo se da bi karijeru mogao nastaviti van granica Grčke, a sigurno da i na Koševu s nestrpljenjem očekuju njegov transfer jer bi Bordo timu pripao fin dio kolača.

gojko-cimirot

Edin Višća bio je na meti turskih velikana, ali za sada ostaje u redovima Basaksehira. Moguće je da brzonogi fudbaler ipak promijeni sredinu i zaigra za nekog od tamošnjih giganata.

edin-visca

U Tursku bi veoma lako mogao i kapiten Sarajeva. Haris Duljević na izlaznim je vratima Koševa, a ponuda ne manjka. Čelnici kluba su zacrtali milion eura i čini se da od toga neće odustati, iako je Harisu preostala još samo godina ugovora. Fenerbahce i Besiktas su najozbiljniji kandidati za njegovo dovođenje.

haris-duljevic

Milan Đurić na Kirin kupu, baš kao i Duljević, je dokazao svoju klasu. Bio je naš najbolji fudbaler, a šteta je da kvalitet trati na terenima Serije B. Činilo se da će ga Cesena prodati, ali i dalje je njen član. Očekuje se ipak da bi karijeru mogao nastaviti u jačem klubu.

milan-djuric

Piše: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti