29. 08. 2016 - 12:09
Sami smo sebi podmetnuli nogu: Mijenjali smo pijune za konja
907
Shares
Sami smo sebi podmetnuli nogu: Mijenjali smo pijune za konja

DINO I HARUN SU MNOGO ZNAČILI SAVEZU

Sami smo sebi podmetnuli nogu: Mijenjali smo pijune za konja

Faris DŽAFEROVIĆ
29. 08. 2016 - 12:09
0
Shares

Košarkaški savez je nedavno doživio promjene, čelni ljudi Saveza, Dino Konaković i Harun Mahmutović su odstupili sa svojih pozicija predsjednika, odnosno sekretara.

Iako je javnost bila za to da se povuku, jer kod nas uvijek kada neko napravi uspjeh ide nepisano pravilo ''U Bosni se sve osim uspjeha prašta'' , a naravno bude i ona mahalska ''Ma on je tu samo da uzme za sebe, ne voli on to'' ili ''Ma njih gura neko sa strane, nesposobni su oni za to''..., i naravno tih ''mahalskih'' ima dosta, jer naš grad, ali i država je jedna velika mahala.

Naime,vratimo se na pravu suštinu teme, Dino i Harun su bili mnogo sposobni ljudi, čemu svjedoče činjenice da su sve košakraške reprezentaicije BiH ostvarile učešća u A divizijama, da su seniori bilježili odlične nastupe, i vratili nadu u uspjeh bh. košarke, i posebno se ističe činjenica da smo prvu medalju u ekipnim sportovima, osvojili upravo za vrijeme njihovog mandata u Savezu. Naime, naša kadetska selekcija je osvojila Europsko prvenstvo u košarci, i tako su se momci predvođeni Džananom Musom iz Litvanije vratili sa zlatnim odličjem.

Ova djeca su upravo njima, ali i nama osvjetlali obraz u svijetu košarke, i njih kada bi pitali, oni bi bili za ostanak ovog dvojca na kormilu Saveza. Također, kada bismo pitali seniore, većina je bila za ostanak, ali menadžeru i određenom igraču se oni nisu svidjeli, te su nakon konstatnih pritisaka ove dvojice morali napustiti Savez, ali i mediji su nažalost stali na stranu menadžera i igrača, pa su tako indirektno učestvovali u dubiozi Saveza koja počinje.

Nažalost, opet ponavljam Dino i Harun su otišli, pa su tako selekcije počele da bilježe jako loše rezultate, mladi nisu imali pravu podršku, pa su umjesto prvi završili deveti na Svjetskom prvenstvu, seniorska selekcija je počela redati neuspjehe, svaka čast selektoru i momcima, ali tu nešto ne štima, jer izgleda da se uz mlade nade željne dokazivanja i konstantno odličnog Teletovića, nikome ne igra za ovaj grb.

Kap koja je definitivno prelila čašu jeste posljednje opijanje seniora, na rođendanskoj žurci Jusufa Nurkića, gdje su se uz ''pjevaljku'' i Cecine hitove, u jeku priprema za mečeve s Rusijom i Švedskom, proveli i ponapijali, tako da će zasigurno ''bolovati'' nekoliko dana, naravno treba napomenuti da u vrijeme Haruna i Dine ovo nije bio slučaj, niti se nešto slično moglo desiti.

Mislim, da je sa ovim stvar jasna, te da smo napravili veliku grešku, odnosno dali pijune za konja, a upravu ta greška se u šahu smatra katastrofalnom, a šta je uspjeh, ako nije složena šahovska partija, mi ćemo očigledno ostati bez uspjeha, i izgubiti ovu šahovsku partiju, naravno samo svojim zaslugama, jer nam je nažalost uvijek jezik brži od pameti!.

Faris DŽAFEROVIĆ 

Učitaj još novosti