08. 08. 2016 - 07:02
Španci se naklonili hrvatskom junaku: On je rođeni pobjednik
907
Shares
Španci se naklonili hrvatskom junaku: On je rođeni pobjednik

REAKCIJE

Španci se naklonili hrvatskom junaku: On je rođeni pobjednik

08. 08. 2016 - 07:02
0
Shares

Španci su u Rio došli kao aktuelni europski prvaci i nositelji olimpijskog srebra iz Londona od prije četiri godine. U Brazil su došli s istom ekipom koja je godinama harala europskim parketima, s ekipom nakrcanom iskustvom, jedinom koja je donekle možda mogla parirati američkoj.
 
Sigurno je da su na otvaranju Olimpijskog turnira u Riju računali na pobjedu protiv Hrvatske, no do nje nisu došli.
 
Fantastična igra igrača Ace Petrovića natjerala je i selektora Furije Sergija Scariola da prizna poraz i skine kapu boljemu.
 
''Čestitam Hrvatskoj na sjajnoj pobjedi. Očekivali smo da će biti teško. Igrali smo sjajnu odbranu u prvom dijelu, ali u nastavku nije bilo nije bilo onako kako smo očekivali. Pogađali su neke teške šuteve i kontrolirali su skok. To je bio ključ hrvatske pobjede. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam svom bivšeg igraču Aci Petroviću. Hrvatska nam je napravila isto što i Grčkoj i Italiji. Izazvali su nas vanjskim šutevima, a fantastično su pokrivali svoj  reket. Uspjelo im je što su zamislili i na tome im čestitam''
, rekao je nakon utakmice selektor Španije pa je zaključio:
 
''Ovo je tek početak turnira. Ova momčad može i mora bolje. Moramo se fokusirati na našu igru i popraviti greške.''
 
Nikola Mirotić odigrao je veliku utakmicu. Uz Gasola bio je najbolji igrač Furije.
 
''Dario je sjajan igrač, višestruko je upotrebljiv na svim pozicijama i sposoban je zadržati kontrolu. Nije zabio puno, ali odigrao je veliku utakmicu. Bit će sjajan u NBA, rođeni je pobjednik. Danas smo prvi put igrali jedan protiv drugoga i bilo mi je zadovoljstvo. Mlad je, talentiran, sjajan je dečko'', nahvalio je Mirotić Darija, a onda je rekao kako se Furija pripremala za Hrvatsku.
 
"Hrvatska je igrala dobro u pripremnom razdoblju. Spremali smo se za ovu utakmicu, znali smo da nam mogu naštetiti i zabiti teške šuteve. Zaslužili su biti na Olimpijskim igrama, nisu ovdje slučajno. Očekivali smo tešku utakmicu, to se i dogodilo", zaključio je Miroti, prenosi Index.

Učitaj još novosti