08. 08. 2016 - 06:50
Ukić: Šarićev potez najbolja je slika ove Hrvatske
907
Shares
Ukić: Šarićev potez najbolja je slika ove Hrvatske

KAPITEN OTVORIO DUŠU

Ukić: Šarićev potez najbolja je slika ove Hrvatske

08. 08. 2016 - 06:50
0
Shares

Kapiten Roko Ukić prošao je s Hrvatskom sve kalvarije i zaslužio je ovakvu večer. Zaslužio je gušt da Europa priča o njegovoj momčadi i da to bude baš zbog pobjede nad Španijom (72:70), europskim prvakom i teškašem s kojim ih veže bogata povijest, piše Index.hr.

Od brutalnog četvrtfinala u Beogradu, do Tomasove trice za pobjedu u Madridu 2007. Ukić je okusio sva raspoloženja i preživio sve pljuvačine. Tu je već 13 godina. I on poput nas novinara koji gubimo živce po tribinama - zna sve. Zato je noćas u Rio de Janeiru bio oprezan.

"Svi su večeras dali 200 posto svojih mogućnosti i to nam je donijelo ovaj rezultat. Nitko od nas nije odigrao savršeno, posebno ne u napadu. No odigrali smo sjaju obranu, pomagali i nadopunjavali se. Nikada nije lako zabiti vanjske šuteve kada te netko stegne. Španjolci večeras nisu uspjeli", smiren je bio na press konferenciji nakon utakmice te naglasio:
 
"Ne želimo biti čudo od dva dana, želimo ponoviti ovo. Ne kalkuliramo, ne razmišljao o pozicijama u skupini. Moramo razmišljati samo o narednoj utakmici koja nas čeka".

Šta se promijenilo? Kako je Hrvatska u jedno ljeto postala momčad? U kojoj i klupa gine za svaku loptu i koja konačno ima muda na zadnjoj lopti? 

"Već u Torinu ljudi su shvatili koliko smo drugačiji. Imamo novog trenera koji nas je natjerao da vjerujemo u sebe, imamo potpuno novu kemiju. Svaki igrač danas zna koja je njegova uloga. Posljednji potez Šarića zapravo je slika ove Hrvatske. Dario je 'next big thing' za Hrvatsku. Ono što je napravio, pokazuje karakter koji imamo", objasnio je Ukić. 

Trauma je ipak golema. Kapiten stoga naglašava da s istom energijom moramo ući u svaku sljedeću utakmicu.

"Naravno da nije lako ostati miran nakon ove pobjede. Nije lako nama koji smo tu godinama, a kako je tek debitantima... Dobio sam večeras 50 poruka ma mobitel, to se rijetko događa. Kada osvajamo trofeje vani, čestitaju ti mama, žena, sestra, brat i to je otprilike to. Znamo da je ovo nešto posebno, ali naplatit ćemo trud samo ako nastavimo istim žarom. Slijedi Argentina, o tome me pitajte..."

Slijedi dan odmora, pa meč s protivnikom od kojeg je Hrvatska teško stradala na pripremama. No, ovo je pravo takmičenje, a Hrvatska konačno izgleda zrelo. Za još radosti...

Učitaj još novosti