17. 06. 2016 - 17:00
TRADICIONALNA JELA Češka vs Hrvatska
907
Shares
TRADICIONALNA JELA Češka vs Hrvatska

ZAKUHALO SE

TRADICIONALNA JELA Češka vs Hrvatska

17. 06. 2016 - 17:00
0
Shares

Češka - Češke voćne okruglice

1 kocka sira 

1 jaje 

prstohvat soli

1 žlica šećera 

sezonsko voće - kajsije, jagode, šljive, borovnice ili ribizle (koje treba miješati sa malo šećera)

Priprema:

Pomiješajte jaja sa krem sirom, šećerom i soli, sipajte u mješavinu brašna, dok ne dobijete čvrsto tijesto. Kidajte komade tijesta i u njih stavite voće te napravite kuglice. Okruglice stavite u vrelu vodu i pustite da kuhaju dok ne isplutaju na površinu, tada ćete znati da su gotove. Pustite da se ohlade, te ih pospite šećerom u prahu.

Serviranje

Kuglice servirajte uz voće i kuglu sladoleda od vanilije.

13453383-264247733935548-989687510-o

Hrvatska - Zagrebački odresci

Sastojci

600 g telećih odrezaka

1 kašika vegete

100 g prešane šunke (narezane na kriške)

150 g sira ementalera (narezanog na kriške)

ulje 

Za paniranje:

80 g pšeničnog oštrog brašna 

3 jaja

100 g krušnih mrvica

Za prilog:

220 g riže

40 g maslaca

150 g luka

200 g graška

1 kašika vegete

crni biber mljeveni 

Priprema
Narezane odreske potucite batom za meso i pospite vegetom. Na polovicu svakog odreska stavite kriške prešane šunke i sira. Odreske preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta. Za prilog, rižu skuhajte, ali ne do kraja, i ocijedite. Na maslacu popecite nasjeckani luk, a zatim pirjajte podlijevajući vodom dok luk ne omekša. Dodajte grašak, pola količine vegete i oko 100 ml tople vode. Kuhajte dok grašak ne omekša. Na kraju umiješajte rižu, pospite preostalom vegetom i dodajte još 100 ml tople vode. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.

Posluživanje

Rizi-bizi pospite paprikom i poslužite kao prilog uz zagrebački odrezak.

Savjet

Nadjevene odreske možete dobro potući batom za meso. U tom ih slučaju ne morate pričvrstiti čačkalicama.

zagrebacki-odresci-fc5a8bbf55ba4cacc1e11643134366f4-view-l

Učitaj još novosti