16. 06. 2016 - 13:43
TRADICIONALNA JELA Engleska vs Vels
907
Shares
TRADICIONALNA JELA  Engleska vs Vels

ZAKUHALO SE

TRADICIONALNA JELA Engleska vs Vels

16. 06. 2016 - 13:43
0
Shares

Engleska

Sastojci

Sočni biskvit:

180 g brašna

1 prašak za pecivo

50 g maslaca

160 g šećera

2 jaja

oko 200 g datula

oko 2 dcl vode

Karamel preliv:

140 g šećera

50 g maslaca

300 ml slatkog vrhnja (ili mlijeka u "dijetalnoj" varijanti)

Biskvit: Datule očistiti, nasjeckati i preliti s vodom. Prokuhati 5 minuta i kad se ohladi izmiksati u blenderu skupa s vodom u kojoj su se natalpale. Miksati šećer i maslac, dodati jaja, zatim pire od datula, brašno, prašak za pecivo. Sve dobro izmiksati. Peći u namašćenom kalupu ili u kalupićima za muffine na 180 C, 30- 45 minuta (provjeravati dok čačkalica nije suha).

Preliv: Karamelizirati šećer, dodati maslac i slatko vrhnje (mlijeko) i kuhati dok se ne rastopi.

Posluživanje

Biskvit bogato zaliti (može toplim) karamel prelivom sa svih strana, i poslužiti s kuglicom sladoleda od vanilije ili orasima.

13445997-263557107337944-1735304602-o

Vels

Sastojci:

250 g brašna

prašak za pecivo

120 g maslaca

120 g šećera

120 g suhog grožđa

1 jaje

cimet

Priprema

Pomiješati brašno, prašak za pecivo, šećer i maslac.

Dodati cimet, umućeno jaje i suho grožđe.

Od toga umijesti čvrsto tijesto, razvući ga oko 1/4 cm debljine, pa čašom vaditi pogačice.

Peći u zagrijanoj peći ili u velikoj tavi dok ne porumene sa obje strane.

Ohlađene kolačiće poslužiti sa maslacom.

velski-kolacici

 

Učitaj još novosti