12. 06. 2016 - 14:34
TRADICIONALNA JELA Njemačka vs Ukrajina
907
Shares
TRADICIONALNA JELA Njemačka vs Ukrajina

ZAKUHALO SE

TRADICIONALNA JELA Njemačka vs Ukrajina

12. 06. 2016 - 14:34
0
Shares

Njemačka - Leipziger Allerlei - Povrće u umaku od račića

Sastojci  za 5 osoba:

250 g šparoga

250 g male mrkve

400 g cvjetače

200 g svježeg graška

Sol i biber

Za umak:

20 g sušenih vrganja

50 ml bijelog vina

300 g račića

1 kašika nasjeckanog peršuna

40 g maslaca

150 ml vrhnja za kuhanje

30 g oštrog brašna

1 kašika vegete

Priprema:

Sušene vrganje stavite u hladnu vodu i ostavite oko sat vremena. Očišćene šparoge, mrkve, cvjetaču i grašak zasebno skuhajte u malo posoljenoj vodi, ocijedite i ostavite na toplom mjestu.

Na maslacu kratko propecite brašno, dodajte narezane gljive, zatim odmah zalijte sa oko 300 ml vode i dodajte Vegetu te kuhajte uz stalno miješanje 4 do5 minuta.

Umiješajte račiće, vrhnje, peršun, papar i vino te kuhajte još 5 minuta.

Posluživanje:

Toplo kuhano povrće prelijte umakom i poslužite kao toplo predjelo ili glavno jelo.

Napomena: Račiće možete zamijeniti i ribom.

13405163-261564114203910-897489058-o

Ukrajna - Pampushki

Sastojci:

150 ml vode

20 g šećera

20 g svježeg kvasca

250 g pšeničnog glatkog brašna

1 kašika soli

4 kašike ulja

jaje za premazivanje

1 kašika kumina

Priprema:

U 50 ml tople vode rastopite šećer i kvasac. Dodajte malo brašna, promiješajte te pustite 10-ak minuta da nadođe.

Nakon toga dodajte preostalu vodu, brašno, so i ulje. Dobro izmiješajte i pustite da tijesto udvostruči volumen.

Tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm.

Kalupom izradite okrugle oblike promjera 2-4 cm.

Pampushke premažite jajetom, pospite kuminom te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta dok ne poprime zlatnu boju.

Posluživanje:

Tople pampushke poslužite uz kiselo mlijeko.

pampushki

 

Učitaj još novosti