19. 05. 2016 - 11:05
Sve spremno za meč BiH i Srbije: Gradski stadion u Kalesiji od...
907
Shares
Sve spremno za meč BiH i Srbije: Gradski stadion u Kalesiji od rugla do ukrasa

PIONIRI ĆE ODMJERITI SNAGE

Sve spremno za meč BiH i Srbije: Gradski stadion u Kalesiji od rugla do ukrasa

19. 05. 2016 - 11:05
0
Shares

Općina Kalesija je veoma ozbiljno shvatila organizaciju međunardone utakmice između pionira Bosne i Hercegovine i Srbije.

Uprava FK Bosna Kalesija u saradnji s Fudbalskim savezom Tuzlanskog kantona, uz finansijsku pomoć Općine, počela s velikim projektom rekonsturkcije stadiona, u koji su mnogi u samom početku sumnjali. Za veoma kratko vrijeme, nešto manje od dvije sedmice, Gradski stadion je od rugla grada postao ukras Kalesije, piše nkp.ba.

Pored radova na kompleksu stadiona, uređen je i prostor oko stadiona, koji je bio divlja deponija svakojakog otpada duži niz godina.

Kada je u pitanju Gradski stadion, urađene su mnoge stvari koje svoj “red” čekaju proteklu deceniju; skinute su stare i oštećene klupe na tribinama, kao i dotrajala korozzirana ograda, te postavljene nove klupe i nova ograd au plavo-bijelim nijansama.

Glavno ruglo stadiona je bila svakako južna strana terena, ispod koje je sada betonski zid, koji će u narednom periodu takođerbiti ofarban u plavo-bijelu boju. Ofarbane su klupske prostorije, klupe za rezervne igrače, golovi.

Međunarodna prijateljska utakmica pionirskih sleekcija BiH i Srbije biće odigrana danas na Gradskom stadionu u Kalesiji, a cijena ulaznica je 5 KM.

Protkelih dana vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu, kako u Kalesiji tako i šire.

Ulaznice se mogu kupiti i pred tribinama stadiona dva sata prije početka susreta.

Učitaj još novosti