19. 05. 2016 - 10:39
Šok u Eintrachtu: Kapiten doznao da ima tumor na doping...
907
Shares
Šok u Eintrachtu: Kapiten doznao da ima tumor na doping kontroli, ali želi igrati večeras

BILD

Šok u Eintrachtu: Kapiten doznao da ima tumor na doping kontroli, ali želi igrati večeras

19. 05. 2016 - 10:39
0
Shares

Eintracht večeras čeka utakmica doigravanja za ostanak u Bundesligi protiv Nürnberg, a uoči same utakmice u taboru ekipe Nike Kovača odvijala se prava drama.

Naime, kapiten Marco Russ (30) je otkrio da ima tumor i to zahvaljujući doping kontroli, piše "Bild".

Russ je poslan na testiranje nakon utakmice s Darmstadtom (2:1) krajem aprila, a rezultati koje je klub dobio u srijedu pokazuju ekstremno visoku razinu hormona.

Stručnjaci iz Antidopinške organizacije su odmah obavijestili klub te su napomenuli kako sumnjaju da su tako visoke vrijednosti hormona rezultat bolesti, a ne dopinga.

Igrač je odmah otišao na pregled, a nalazi krvi i urina te ultrazvuk su potvrdili da se radi o tumoru.

Njemačka je inače poznata po svojim veoma strogim pravilima kada je u pitanju doping kod sportista kojima u slučaju krivice prijeti čak i zatvor, pa je, iako su ljekarski nalazi jasno pokazali da je igrač bolestan, odmah pretražena Russova soba u hotelu u kojem je ekipa Eintrachta odsjela za vrijeme doigravanja.

Uprkos svemu kroz što je morao proći posljednja 24 sata i što ga čeka operacija u utorak, "Bild" piše da je igrač od Nike Kovača zatražio da ipak igra protiv Nürnberga. Hrvatski stručnjak ga je odlučio zadržati u timu...

Učitaj još novosti