08. 03. 2016 - 13:48
Kadić za Borba.ba: Vrijeme je da paklena dva mjeseca krunišem...
907
Shares
Kadić za Borba.ba: Vrijeme je da paklena dva mjeseca krunišem pobjedama

BH. KICK BOKSER

Kadić za Borba.ba: Vrijeme je da paklena dva mjeseca krunišem pobjedama

Kenan HADŽIĆ
08. 03. 2016 - 13:48
0
Shares

Olimpijska dvorana Zetra ""Juan Antonio Samaranch" u petak, 11. marta, bit će domaćin manifestacije NO LIMIT 8 - Fighting Network u kojoj će između ostalog osam najboljih kick boksera iz Bosne i Hercegovine i regije boriti za mjesto broj jedan. 

Jedan od onih čije ime puno obećava i od kojih se možda i najviše očekuje je Dario Kadić, bosanskohercegovački kick bokser s kojim smo pričali o nadolazećem turniru.

Iako je u početku bilo najavljena borba protiv Alexandrua Negrea, Rumun je zbog povrede otkazao dolazak u glavni grad BiH što nije iznenadilo Kadića:

"Istina je. Negrea je nažalost zbog povrede otkazao dolazak,a povrede u našem sportu su normalne. Ipak, mene svakako očekuje meč u prvom krugu, a protivnik će biti Petar Jaman." 

Za Jamana kaže da je željan dokazivanja te da će maksimalno fokusiran ući u ovaj meč, ali dodaje i to da su i ostali borci vrhunski.

Na pitanje gdje je obavio završni dio priprema  i šta očekuje od samog turnira, Kadić je rekao:

"Moja ekipa i ja vrijedno smo radili u pripremama za turnir, a sada je došlo vrijeme da to i pokažemo u ringu. Prošao sam dva paklena mjeseca i moje ambicije se ogledaju u jurišanju na osvajanje turnira što bi svakako bio šlag na tortu. Neće biti lagano, a pobjedu će odnijeti onaj koji bude imao najviše sreće."

Dario se osjeća ponosnim što će biti učesnik NO LIMIT-a 8, a o ovoj organizaciji ima samo riječi hvale:

"Bez sumnje, NO LIMIT je trenutno najjača K-1 organizacija u Bosni i Hercegovini. Kroz historiju su uvijek pravili sjajne manifestacije, a težnja ka postajanju najboljih učinila je njihove manifestacije kao mjesto skupljanja najboljih iz Evrope, ali i svijeta."

Poslije NO LIMIT-a Kadić već sada ima zakazanu borbu u Švicarskoj, ali ovaj put po prvi put u boksu:

"Po prvi put želim da se okušam u boksu. U više navrata sam dobijao pohvale da imam razarajuće ruke što može biti moja velika prednost u ovoj disciplini i jedva čekam svoj prvi meč. S nestrpljenjem očekujem i priliku od FFC-a koji mi je zarad spremanja za ulazak kao zamjena povrijeđenom borcu obećao meč. "

Borba večeri u petak svakako će biti meč najboljeg bh. borca Dževada Poturka koji će po WAKO verziji braniti titulu svjetskog prvaka protiv poljskog borca Michala Turynskog, a Kadić očekuje pobjedu svog zemljaka: 

"Naravno da očekujem pobjedu. Dževad je vrhunski borac, a pored egzibicija koje su u njegovim mečevima uvijek prisutne očekujem i yumruk krose koji će označiti i konačnu pobjedu 'BH Machine'"

Dario Kadić rođen je 1987. godine u Sarajevu, a kick-boksom počeo se baviti 2004. Do sada je imao 58 mečeva, od toga 39 pobjeda, 18 poraza i jedan neriješen meč. Osvajač je mnogih državnih i kup prvenstava, te učesnik i osvajač mnogih internacionalnih profesionalnih borilačkih manifestacija, a do sada najveći uspjeh mu je osvajanje pojasa prvaka svijeta po pravilima WKU asocijacije. 

Učitaj još novosti