02. 02. 2016 - 14:28
Guardiola stvara vanzemaljski tim: Ovako će izgledati...
907
Shares
Guardiola stvara vanzemaljski tim:  Ovako će izgledati Manchester City?!

FOTO

Guardiola stvara vanzemaljski tim: Ovako će izgledati Manchester City?!

02. 02. 2016 - 14:28
0
Shares

Kada je i zvanično proglašeno da će Pep Guardiola biti novi menadžer Manchester Cityja naredne sezone, munjevitom brzinom su se počele širiti glasine o njegovom novom projektu i igračima koje želi u ekipi Građana. 

Vjeruje se da će većina igrača napustiti klub, tačnije oni koji se ni sada nisu pokazali kao ključni igrači, a prije svega Demichelis, Mangala i Nasri, dok je Yaya Toure već sada na izlaznim vratima. Pored njih, mjesta neće biti za Harta, Kolarova, Clichyja, Fernandinha. Britanski Guardian prenio je da će Guardiola dobiti preko 200 miliona eura za novi projekat plus novac od prodaje prekobrojnih igrača.

Prioritet španskom stručnjaku bit će defanzivna linija obzirom na to da je odbrana najveći problem ove sezone. To su Bravo iz Barcelone (15  miliona), Emerik Laporte (Bilbao 40 mliona), Stones (Everton, 40 miliona), David Alaba (Bayern, 40 miliona). 

Kandidati za pojačanja u veznom redu su Verratti i Paul Pogba, ali teško da će moći obojicu da dovede, jer zajedno koštaju preko 150 miliona eura. 

tim11

 

Učitaj još novosti