14. 01. 2016 - 15:57
Zabrana Realu! Šta sada? Kreće li transfer ludilo?
907
Shares
Zabrana Realu! Šta sada? Kreće li transfer ludilo?

KAKO ĆE SE REAL POJAČATI?!

Zabrana Realu! Šta sada? Kreće li transfer ludilo?

14. 01. 2016 - 15:57
0
Shares

Kakve će biti posljedice? Koje fudbalere Real može dovesti u preostale dvije nedjelje i kako da se pojača na ljeto? Da li ovo važi za trenera?

Real je praktično u situaciji u kojoj je bila Barcelona prošle godine, svakako da će se žaliti, ali to neće ništa promijeniti. Do kraja prijelaznog roka ostale su dvije nedjelje, morat će da kupe, svakako posao koji završe nakon toga neće moći da realizuje u naredna dva prelazna roka, tačnije do ljeta 2017. godine.

Jedini igrači koje će moći dovesti nakon završetka prelaznog roka u januaru su oni na posudbama, ali to su mladi igrači, Realu su potrebna pojačanja i jedini način da kupuju u naredne dvije sedmice. Ali, koga?

United im neće prodati De Geu, to je sigurno, a Juve će zadržati Moratu, osim u slučaju neke nepristojne ponude, vće je bilo viđeno narednog ljeta da Real plati klauzulu.

Meta Kraljeva bio je i Eden Hazard, ali to je sada nemoguća misija, teško je vjerovati da će ga se Chelsea odreći, jedino kroz neku ludu trampu sa Baleom. Najbolje što Real može u ovoj situaiciji da eventualno kupi par igrača i sačuva tim, jasno je da neće prodavati jer ne mogu da nađu zamjene. To u praksi znači da će Ronaldo ostati nakon ljeta, da je Navas siguran na golu, da nema ništa od odlaska Isca ili Carvajala kako se pisalo.

Ovo je teža situacija nego Barcelonina, u januaru je problem kupiti neku zvijezdu, ne vjerujemo ipak da je Reala ovo zateklo, sigurno su imali informacije da će se dogoditi. Ali, postoji li plan B?

Učitaj još novosti