01. 06. 2015 - 22:20
Nadal: "Najteže četvrtfinale ikada, Novak je dominantan"
907
Shares
Nadal:

ROLAND GARROS

Nadal: "Najteže četvrtfinale ikada, Novak je dominantan"

01. 06. 2015 - 22:20
0
Shares

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da će mu meč sa Novakom Đokovićem biti najteže četvrtfinale na Roland Garrosu ikad, a ulogu favorita dodijelio je srpskom igraču.

"E, sad možemo da pričamo o Đokoviću", rekao je Nadal poslije današnje pobjede u četiri seta nad Jackom Sockom.

"Ovo je bez sumnje moje najteže četvrtfinale na Roland Garrosu. Ali, to nije finale i ne, pobjednik tog meča neće biti osvajač Roland Garrosa, već polufinalist. A to je velika razlika. Čak i kad je meč ovako poseban, znate da je u pitanju četvrtfinale, a ne finale kao drugih godina", rekao je Nadal novinarima.

Njih dvojica su se ove godine sastali samo u Monte Carlu, kada je Đoković slavio u dva seta, 6:3, 6:3.

''Igrao sam dobro u Monte Carlu. Izgubio sam 6:3, 6:3, ali sam igrao odlično. Ali, ovo je Roland Garros, ovo je drugačiji turnir. Rezultat u Monte Carlu vara, jer meč nije bio lak. Moram da igram malo bolje i pokušaću da igram bolje", rekao je Nadal.

Zbog trenutne forme i rejtinga, Đoković važi za favorita, što je Španac i priznao.

"Sada smo u četvrtfinalu, a Novak ima prednost. On je bez ikakve sumnje najbolji igrač na svijetu. Vrlo je dominantan. Vjerovatno se svi slažu da je favorit, ali ja sam došao da se borim i nadam se da ću igrati najbolje što mogu. To je jedini način", rekao je Nadal.

Novinare je zanimalo i da li Nadal misli da mu je Đoković pomogao da postane igrač kakav jeste.

"Ne znam. Kao i uvijek, konkurencija vam daje informacije o važnim stvarima. Novak je bio vrlo, vrlo dominantan u posljednjih nekoliko godina. Osim 2014. u prvih šest mjeseci, kada sam ja igrao dobro i zauzeo prvo mjesto, a poslije sam se povrijedio. Ali, u posljednjih godinu dana bio je vrlo dominantan. Jaki protivnici vam pomažu da znate da li je to što radite dovoljno", rekao je Nadal.

Učitaj još novosti