08. 04. 2015 - 13:27
Razmaženi Norvežanin se zamjerio velikom Zizou
907
Shares
Razmaženi Norvežanin se zamjerio velikom Zizou

FRANCUZ GA PRESELIO NA KLUPU

Razmaženi Norvežanin se zamjerio velikom Zizou

S. T.
08. 04. 2015 - 13:27
0
Shares

Martin Odegard je bio vrela tema mjesecima.

Talentovani norveški tinejdžer je obilazio Evropu, skupljao ponude, na kraju odabrao da ide u jedan od najvećih klubova na svijetu, gdje zarađuje 80 hiljada funti sedmično.

Jedan od uslova dolaska u Real je bila mogućnost da trenira sa prvim timom, ali očito je Odegaard svoj položaj počeo da zloupotrebljava, što bi narod rekao, voda mu je ušla u uši, što se nikako ne sviđa Zinedinu Zidaneu.

Legendarni Francuz je Odegaarda preselio na klupu na posljednje dvije utakmice, a španski AS objašnjava o čemu se tačno radi.

„Otkako je premješten na klupu, ekipa je vezala pobjede, nakon nekoliko poraza. Odegaard ne želi da se povinuje svom timu, da igru prilagodi ekipi i zato je stručni štab odlučio da je vrijeme da napusti ekipu. U pitanju je, dodatno, to što Norvežanin konstantno pravi pogrešne poteze. Odbija da trenira da rezervama, ekipi se pridružuje jedino na veče pred utakmicu.“

„Zajedno sa ocem je pokušao da se pozove na klauzulu u ugovoru po kojoj mora da trenira sa prvotimcima pet dana sedmično, ali ni jedan ni drugi ne shvataju da sebi pogoršavaju situaciju i da se to odražava na njegov naopredak u Castilli.“

„Nažalost, pojedini igrači su se požalili da do Odegaarda ne može da se dopre i da nikoga ne uzima za obiljno.“, navodi AS.

Učitaj još novosti