15. 03. 2015 - 02:07
Predstavljamo: Sport.ba u novom ruhu
907
Shares
Predstavljamo: Sport.ba u novom ruhu

Novi dizajn

Predstavljamo: Sport.ba u novom ruhu

15. 03. 2015 - 02:07
0
Shares

Najstariji sportski portal u Bosni i Hercegovini i jedan od najstarijih internet portala uopšte u našoj zemlji, Sport.ba, danas ulazi u novu fazu svog postojanja.

Predstavljamo vam naš novi, moderan dizajn, koji će vam omogućiti lakši, brži i pregledniji pristup portalu i svim informacijama vezanim za sport u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu.

Sport.ba je ubjedljivo najstariji sportski portal u Bosni i Hercegovini. Osnovani smo 1. avgusta 2001. godine i od tada je na našem portalu radilo nekoliko desetina novinara, fotoreportera i urednika.

1
Samo najvjerniji se sjećaju početaka :)

Osnivač Sport.ba, Vedran Ballian, prisjeća se samih početaka.

"Mi smo, to mogu slobodno reći, bili među pionirima internet medija u Bosni i Hercegovini. Kroz sve godine svog postojanja, Sport.ba je prolazio kroz mnoge izmjene, kadrovske i dizajnerske i mislim da je sada, sa ovim dizajnom, došao na vrhunac", kaže nam Vedran.

2
Sport.ba 2012.

"Kao i svaki počeci, bilo je teško. Pogotovo jer je internet tržište u Bosni i Hercegovini i dan danas nerazvijeno, a zamislite kako je bilo prije više od jedne decenije. Ipak, Sport.ba je preživio sve teškoće i danas ulazi u jednu novu fazu svog postojanja", dodao je Ballian.

Već dugi niz godina, Sport.ba je jedan od najposjećenijih portala u Bosni i Hercegovini. 

3

Sjećate li se Sport.ba iz 2011?

Samo u posljednjih 12 mjeseci Sport.ba je imao čak 100 miliona otvaranja stranice, pogotovo tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu, odakle je za Sport.ba sa lica mjesta izvještavao legendarni Marjan Mijajlović, inače naš stalni saradnik.

Naše tekstove i intervjue prenosili su svi ugledni svjetski i regionalni mediji, kao što su Sky Sports, ESPN, Metro, Goal.com, te Index.hr, Net.hr, Sportske.net. Mozzart Sport, B92...

9

Za naš portal su govorile mnoge domaće i evropske zvijezde, kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Safet Sušić, Sergej Barbarez, Faruk Hadžibegić, Ivica Osim, kao i mnogi, mnogi drugi.

8

Na Sport.ba su se oglašivale vodeće domaće i svjetske firme, poput sljedećih: Bosnalijek, Red Bull, Sarajevo Osiguranje, CityDeal, BET-at-home, BWIN, BET live, Mercedes, Opel, Renault, Škoda, Eronet, Coca-Cola, Dunlop, FDS, Western-Union, AXE, Deutsche Telekom, Sportlife, Vitapur, JUB, Interex... kao i mnogi drugi.

6
Sport.ba iz 2007.

Danas ulazimo u novu fazu postojanja, čime će internet medijsko nebo biti bogatije za jednu još sjajniju zvijezdu.

Bitno drugačiji, Vaš Sport.ba!

Učitaj još novosti