15. 03. 2015 - 00:46
Nemile scene ispred stadiona Grbavica
907
Shares
Nemile scene ispred stadiona Grbavica

Napadnuta djeca iz Širokog Brijega

Nemile scene ispred stadiona Grbavica

15. 03. 2015 - 00:46
0
Shares

Ispred stadiona Grbavica u Sarajevu u subotu navečer desila se nemila scena, nakon što su huligani napali nogometaše Širokog Brijega omladinskih pogona, tačnije juniore i kadete.

Tri mlada nogometaša su povrijeđena tom prilikom, piše novinska agencija Patria.

Dženis Beganović, nogometaš Željezničara koji je večeras postigao i gol za svoj tim hrabro je pokušao spriječiti napad izgrednika, no u tome nije u potpunosti uspio. Kako je kazao za Patriu ovaj hrabri nogometaš, šokiran je večerašnjim napadom na Širokobriježane ali želi naglasiti da goste iz Hercegovine nisu napali navijači Želje, već huligani koji nemaju nikakve veze sa ovim sarajevskim klubom i sportom uopće.

– Ne mislim da sam uradio nešto što drugi momci iz moje ekipe ne bi uradili također. Jednostavno, želio sam pomoći kolegama iz protivničkog tima. Prvo su došla dvojica izgrednika i ja sam ih uspio smiriti. Ali, ubrzo se pojavila grupa od pet huligana koji su nosili palice i tada sam postao nemoćan – rekao je Beganović.

Dodao je da mu je žao zbog onoga što se desilo ispred stadiona na Grbavici.

– Ne znam koji je motiv izgrednika i zbog čega su napali ove momke. Zaista mi je žao zbog svega. Naši navijači ovo nikada ne bi uradili niti jednoj ekipi – kaže Beganović.

O ovom slučaju obavještena je i policija MUP-a KS koja je na lice mjesta odmah uputila više policijskih patrola. Huligani su oštetili i autobus nogometaša Širokog Brijega, piše NAP.

Učitaj još novosti