21. 01. 2019 - 20:18
NASTAVLJAJU SE NEVOLJE NA AUSTRALIAN OPENU: Nishikorijev...
907
Shares
NASTAVLJAJU SE NEVOLJE NA AUSTRALIAN OPENU: Nishikorijev trener plakao, a Kei je pobjesnio zbog OVOG PITANJA

AO

NASTAVLJAJU SE NEVOLJE NA AUSTRALIAN OPENU: Nishikorijev trener plakao, a Kei je pobjesnio zbog OVOG PITANJA

Sport.ba
21. 01. 2019 - 20:18
0
Shares

Kei Nišikori preživio je dramu i pobijedio Pabla Karenja Bustu na Australijan openu, ali je meč obilježio jedan kontroverzan poen u finišu. Sudije su napravile grešku i trasirale ga ka pobjedi, a Španac je potpuno poludio zbog toga, bacao je torbe po terenu, a kroz emotivni brodolom prolazio je Keijev trener Majkl Čang.

Iako je ta sitnica bila važna, i sam Kei ima velike zasluge jer je čeličnim nervima prelomio meč, ali će sa velikom dozom umora izaći i na megdan Novaku Đokoviću.

07

Kei je proveo 13 sati i 47 minuta na terenu u prve četiri runde.

"Mislim da to nije bilo dovoljno." - našalio se Kei.

"Naravno, nije to nimalo lako, ali probaću da se oporavim za naredni dan. Ovo je najduži meč u nedjelji, probaću da se osvježim."

Pitanje o spornom poenu malo je iznerviralo Japanca.

"Bio je to važan poen, naravno. Ali, zašto me ne pitate kako sam se vratio poslije dva seta zaostatka? To je samo jedan poen. Mislim, možda se odrazio na njega, ali... Mogao je i na mene."

Imao je i Busta šta da kaže, kada se smirio.

"Probao sam da se suzdržim koliko je moguće, znao sam da mogu eksplodirati. Teško mi je da napustim Australijan open na ovaj način, vjerujem da sam igrao neverovatan meč. Kao i Kei, igrao je sjajno, ali stvarno je tužno otići poslije ovog."

05

(Sport.ba)

Učitaj još novosti