04. 05. 2024 - 21:37
NADALOV SNIMAK IZ RIMA ŠOKIRAO NAVIJAČE: Rafa se sprema za...
907
Shares
NADALOV SNIMAK IZ RIMA ŠOKIRAO NAVIJAČE: Rafa se sprema za turnir, a ima novi zdravstveni problem?!

NADALOV SNIMAK IZ RIMA ŠOKIRAO NAVIJAČE: Rafa se sprema za turnir, a ima novi zdravstveni problem?!

04. 05. 2024 - 21:37
0
Shares

Svojevremeno najbolji teniser svijeta Rafael Nadal mnogo bliži kraju karijere nego najboljim danima.Na prestižnom ATP turniru u Rimu neće igrati dvojica od trojice najboljih tenisera planete - Novak Đoković će imati lakši put do titule jer su se Karlos Alkaraz i Janik Siner povukli sa turnira zbog povreda koje su zaradili u Madridu. Mlađa garda svjetskog tenisa neće imati svoje najbolje predstavnike, a u Rimu bismo možda i po posljednji put u istoriji mogli da vidimo okršaj novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji je najavio učešće.

Iskusni Španac polako se vraća u ritam, nakon duge pauze zbog povrede koju je imao, a turnir u Rimu biće posljednja prilika da provjeri u kakvom je stanju njegovo tijelo. Upravo u glavnom gradu Italije odlučiće da li ove sezone igra Rolan Garos, turnir koji je osvajao rekordnih 14 puta. Za sada je dobro raspoložen, ali snimci iz Rima pokazuju da postoji razlog za zabrinutost njegovih navijača!

Zvanični nalog turnira u Rimu podijelio je snimak Rafinog odlaska na trening i na prvi pogled sve djeluje normalno, ali... Španski teniser na desnoj nozi ima obuvenu kompresionu čarapu, medicinsko pomagalo koje koriste osobe sa proširenim venama. Ovaj snimak zabrinuo je Rafine navijače, jer za sada nije poznato da li je to još jedan od zdravstvenih problema nekada najboljeg igrača na svijetu.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti