21. 01. 2019 - 17:25
SKANDAL U MELBURNU O KOM ĆE SE DANIMA PRIČATI! Španac zbog...
907
Shares
SKANDAL U MELBURNU O KOM ĆE SE DANIMA PRIČATI! Španac zbog SRAMNE sudijske odluke ostao bez četvrtfinala!

AO

SKANDAL U MELBURNU O KOM ĆE SE DANIMA PRIČATI! Španac zbog SRAMNE sudijske odluke ostao bez četvrtfinala!

Sport.ba
21. 01. 2019 - 17:25
0
Shares

Japanac Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Australijan opena nakon velike borbe sa Pablom Karenjom Bustom!

Nišikori je poslije nestvarnog preokreta savladao Španca sa 3:2 u setovima (6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6). Meč je trajao pet sati i 11 minuta.

Okršaj između Nišikorija i Karenja Buste ostaće upamćen po spornoj sudijskoj odluci koja je možda Španca koštala plasmana u četvrtfinale Australijan opena.

07

Naime, pri vođstvu Španca 8:5 u odlučujućem taj-breku sudija je donio jednu izuzetno diskutabilnu odluku. Loptica koju je poslao Karenjo je udarila u mrežu, pala na liniju i Nišikori je smečom zavrišio poen. Međutim, prije nego što je Japanac udario lopticu linijski sudija je uzviknuo aut, pa je Španac tražio čelendž. Po pravilu, sudija je morao da ponovi poen, ali on to nije učinio već je dodelio isti Nišikoriju, koji je tako smanjio zaostatak.


Karenjo je potpuno poludio zbog ove sudijske odluke, dugo je trajala njegova rasprava sa sudijom, koji nije želio da promijeni odluku. Ovo je potpuno poremetilo Španca u finišu odlučujućeg taj-breka. Imao je 8:5 i dozvolio je Nišikoriju da napravi veliki preokret i plasira se u četvrtfinale.

Nakon meča Španac je kiptio od bijesa. Bacao je opremu po terenu, vikao je na sudiju  i kao furija izletio sa terena.

06ž05

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti