07. 05. 2024 - 09:39
Novak viknuo na italijanskom - "Gdje ste pošli?!"
907
Shares
Novak viknuo na italijanskom -

Novak viknuo na italijanskom - "Gdje ste pošli?!"

07. 05. 2024 - 09:39
0
Shares

Novak Đoković stigao je u Rim i odmah stupio u centar pažnje.Novak Đoković stigao je u Rim, na Masters u "Vječnom gradu", na kojem će zaigrati od kraja nedjelje - zna se i protiv koga. Već prvi izlazak najvećeg svih vremena na teren stadiona "Foro Italiko" izazvao je oduševljenje svih koji su bili kraj terena ili na tribinama da prate trening srpskog majstora.

"Đoković je u Rimu napravio šou. Uspio je da pretvori svoj prvi trening u prelijepu zabavu i provod. Svjetski teniser 'Broj 1' učestvovao je u divnoj aktivnosti sa djecom i tokom prvog odmora, oko 19.50, kada je vidio da neki odlaze viknuo je na italijanskom 'Stanite, gdje ćete?'. U tom trenutku mu je grupa djece odgovorila da mora da krene, na šta je Đoković reagovao tako što se popeo na tribinu, dijelio autograme i pozirao za selfije prije nego što je nastavio. Jedno dijete pitalo ga je za peškir koji je nosio oko vrata i skinuo ga je, potpisao i pružio mu", prenijeli su italijanski mediji.

Kada se vratio na teren, na drugoj strani mreže čekao ga je Federiko Salomone, trenutno 1.499 teniser svijeta koji je bio njegov sparing partner i živio je svoj san. Nakon što je Novak odigrao jednu kratku loptu koja je ostala u mreži, upitao je Italijana: "Koliko imaš godina? 22? Onda bi sa 22 godine ti trebalo da otrčiš da je pokupiš."Bilo je mnogo osmijeha i uskočica i navijača i tenisera, a poslije 50 minuta čiste radosti za navijače, Novak je podijelio nekoliko autograma i otišao. "To je i njegovo uživanje i teret i šteta što neće moći da izazove Janika Sinera", zaključio je italijanski novinar Valerijo Minutijelo u izvještaju sa treninga. I zaista jeste šteta što svijet neće moći da uživa u potencijalnom spektaklu Srbina i Italijana, jer se Siner unaprijed povukao zbog povrede.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti