22. 01. 2019 - 09:18
Tsitsipas ispisao historiju: Prvi najmlađi polufinalist nakon...
907
Shares
Tsitsipas ispisao historiju: Prvi najmlađi polufinalist nakon 12 godina

AUSTRALIAN OPEN

Tsitsipas ispisao historiju: Prvi najmlađi polufinalist nakon 12 godina

Sport.ba
22. 01. 2019 - 09:18
0
Shares

Stefanos Tsitsipas nije se zadovoljio pobjedom protiv Rogera Federera pa je u prvom četvrtfinalnom susretu, odigranom noćas po našem vremenu, nadigrao ove sezone nepobjedivog Roberta Bautistu-Aguta 3:1 (7:5, 4:6, 6:4, 7:6).

Španac je prvi došao do breaka, ali se Grk vratio na 4:4 te puno bolju igru na servis protivnika kod 5:6 iskoristio za vodstvo od 0:1 u setima realiziravši drugu set loptu.

Odmah na početku drugog seta žilavi Bautista došao je u vodstvo koje je zadržao do kraja seta dokazavši da je spreman za novi maraton na Australian Openu. Njegova bolja igra trajala je do vodstva s breakom u trećem setu kod 4:3, kada je Grk prebacio u brzinu više i s vezana tri gema osvojio treći set.

Taj trenutak bio je ključan, a zadnji set ponudio je potpunu neizvjesnost jer su oba igrača stabilizirala svoju igru na servisu te se bez stresova dovukli do odlučujućeg tie-breaka. Trinaesta igra četvrtog seta bila je jednosmjerna ulica, a popularni Tsitsi je s pet vezanih poena zaključio meč za senzacionalno polufinale u kojem čega boljeg iz susreta Rafaela Nadala i Francesa Tiafoea.

Ovom pobjedom je Tsitsipas postao najmlađi polufinalist nekog Grand Slam turnira od Novaka Đokovića 2007. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti