18. 07. 2018 - 23:02
Alisson kao šlag na tortu: Klopp doveo cijelu momčad za 436...
907
Shares
Alisson kao šlag na tortu: Klopp doveo cijelu momčad za 436 milijuna eura!

POTPUNO NOVI TIM

Alisson kao šlag na tortu: Klopp doveo cijelu momčad za 436 milijuna eura!

Germanijak.hr
18. 07. 2018 - 23:02
0
Shares

Juventus je definitivno dovođenjem Cristiana Ronalda najviše uzburkao javnost u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, ali Liverpool je na korak do toga da bude jedan od najvećih pobjednika nogometne tržnice. Najvećih pobjednika, ali i najvećih potrošača.

Klub s Anfielda je do sada doveo tri igrača – iz Leipziga je za 60 milijuna eura došao Naby Keita, 10 milijuna eura manje je Monacu plaćen Fabinho, a Stoke je za Xherdana Shaqirija dobio 14,7 milijuna eura. Ukupno je to 124,7 milijuna eura, a današnje vijesti iz Italije i Engleske govore kako su Liverpool i Roma dogovorili transfer vratara Alissona kojeg će Redsi platiti 75 milijuna eura. S tim transferom će Liverpool ovog ljeta doći do granice od 200 milijuna eura za nove igrače, a Alisson će postati najskuplji vratar u povijesti.

Dolaskom Alissona Jurgen Klopp je riješio pitanje vratara, ali i potrošio gotovo 450 milijuna eura u slaganju svoje momčadi. Podsjetimo, njemački trener je Liverpool preuzeo u listopadu 2015. godine, te zime nije puno ulagao u momčad, a onda je krenulo. U sezoni 2016./17. je na nove igrače potrošio skromnih 79,9 milijuna eura, sljedeće sezone se taj iznos povećao na 168,03 milijuna, a sada je, s Alissonovim transferom, na 199,7 milijuna eura.

alisson-becker

Ono što se Kloppu mora priznati je da nije puno griješio pri kupnji. Tek se Loris Kaius može smatrati greškom, a svi ostali su ili prvotimci ili  jako blizu udarnih 11. Dapače, od Kloppovih pojačanja se može složiti cijela jedna momčad s minimalnim modifikacijama što se tiče nekih pozicija u momčadi – Mohameda Salaha smo gurnuli u vrh napada, a Fabinha na desni bok, što bi on mogao i igrati u Liverpoolu s obzirom na broj opcija u veznom redu.

Upravo su vezni i krilni igrači ono na čemu je Klopp najviše inzistirao. Tako je Liverpool, uz Keitu, potrošio 38 milijuna eura na Alexa Oxlade-Chamberlaina te 27,5 na Georginija Wijnalduma. Dodajte tu i Fabinha i dobili ste četiri igrača sredine terena koji će sljedeće sezone i držati taj dio momčadi uz, naravno, Jordana Hendersona, a ne treba zaboraviti da je Liverpool i dalje zainteresiran za Nabila Fekira.

Što se krilnih igrača tiče, Klopp je Salaha platio 42 milijuna eura, a za Sadija Manea je platio tek nešto manje – 41,2 milijuna. Tu je i spomenuti Shaqiri, a osim spomenutih igrača, u našoj momčadi su još tri obrambena igrača – Virgil van Dijk, koji je došao za 78,8 milijuna, Andrew Robertson (9 milijuna) te Joel Matip kao jedini besplatan igrač na ovom popisu.

2

Ukupno je Jurgen Klopp za ovu momčad platio velikih 436,2 milijuna eura. Vrijedi li ona toliko?

Učitaj još novosti