05. 05. 2024 - 21:40
Rijeci se smiješila titula, a onda je Dinamo pokazao ko je...
907
Shares
Rijeci se smiješila titula, a onda je Dinamo pokazao ko je gazda i riješio pitanje prvaka Hrvatske!

Rijeci se smiješila titula, a onda je Dinamo pokazao ko je gazda i riješio pitanje prvaka Hrvatske!

05. 05. 2024 - 21:40
0
Shares

U velikom hrvatskom derbiju Rijeka je ugostila Dinamo na Rujevici, a utakmica koja je "trebala odrediti prvaka" je ispunila očekivanja. Modri su nakon preokreta slavili s 2:1 i očito će nastaviti dominaciju u HNL-u.

Rijeka je kao drugoplasirana ugostila Dinamo pred punim tribinama, ali može da žali što nije uspjela na kraju zadržati stečenu prednost i što je dozvolila Modrima da se u Zagreb vrate sa tri velika boda. Stoga, tri kola do kraja, Dinamo ostaje lider i čini se da više nije upitno ko će biti prvak.

Na samom početku je kratko prekinuta utakmica nakon Armadine koreografije jer je dio iste završio u terenu. Selahi je prvi gostima prijetio nakon što je pucao sa 20 metara, ali bezopasno po gol Dinama. U 15. minuti Pierre-Gabriela, a potom Petković ne uspijeva zahvatiti dobru loptu glavom.

Rijeka je bila bolja, a veliku šansu imala je u 42. minuti. Pašalić se oslobodio Ristovskog i pucao sa ruba kaznenog prostora, ali pored gola. Na početku drugog dijela penal za Riječane. Pierre-Gabriel je uklizao u Pašalića nakon što je odigrao loptu i mađarski sudac je dosudio penal za Rijeku. Marko Pjaca je preuzeo odgovornost i zabio pored Nevistića.

U 54. minuti je Selahi s leđa srušio Baturinu, Dinamova kluba je podivljala tražeći žuti karton, no Mađar je na kraju isključio nekog sa klupe Zagrepčana.

Dinamo je morao preuzeti više odgovornosti i rizika u nastavku meča, a Rijeka umalo da riješi pitanje pobjednika u 72. minuti, ali Nevistić brani udarac Fruka. I onda ključan detalj možda i cijele sezone u 74. minuti. Radeljić srušio Petkovića na 25 metara od gola, a sjajni napadač zabija sjajno za 1:1

Rijeka je, očekivano, krenula na sve ili ništa, pa u 81. minuti propušta veliku šansu. Pašalić je ubacio u sredinu, Smolčić glavom skreće loptu, no stativa je saveznik Modrih. U 89. minuti rezervista Hoxha je sjajno pogodio iskosa s lijeve strane i ekipi Sergeja Jakirovića obezbijedila noć za pamćenje te očito novu titulu. U zadnjim sekundama Janković je sam iskosa s lijeve strane tukao, svi se hvatali za glavu, no lopta ide malo pored gola i na taj način propada i posljednja šansa hrabre Rijeke da ostane u igri za titulu.

Dinamo i Rijeka igrat će dva meča u finalu Kupa, a u prvenstvu Modre čekaju još dueli sa Osijekom na Maksimiru, sa Slavenom u Koprivnici i na kraju dočekuju otpisani Rudeš. Rijeka gostuje Varaždinu, pa Osijeku i potom u zadnjem kolu dočekuju Slaven.

Rijeka - Dinamo 1:2

RIJEKA (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Radeljić, Mitrović, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Hodža, Pjaca - Ivanović.

DINAMO (3-4-1-2): Nevistić - Bernauer, Theophile-Catherine, Ristovski - Pierre-Gabriel, Mišić, Sučić, Vidović - Baturina - Petković, Kulenović.

Učitaj još novosti