07. 05. 2024 - 11:45
BEZ ODIGRANE MINUTE: Avdija Vršajević napustio Čelik,...
907
Shares
BEZ ODIGRANE MINUTE: Avdija Vršajević napustio Čelik, razočarani navijači se pitaju, zar je bio u klubu?

BEZ ODIGRANE MINUTE: Avdija Vršajević napustio Čelik, razočarani navijači se pitaju, zar je bio u klubu?

07. 05. 2024 - 11:45
0
Shares

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević (38) je napustio Čelik nakon samo četiri mjeseca u zeničkom klubu.
"Obavještavamo javnost da, zbog privatnih razloga, Avdija Vršajević nije u mogućnosti da ispunjava ugovorne obaveze te zbog toga je potpisan raskid saradnje. Vršajeviću želimo svu sreću u budućim sportskim angažmanima!", saopćili su iz Čelika, nakon čega su uslijedili komentari navijača koji nisu štedjeli ni Vršajevića, ali ni voljeni klub.

"Zar je i bio u klubu?", "Sve što imamo od Avdije je ova slika", "Može li slika sa terena?", "A, de, niste trebali", "On je dokaz da nam ne trebaju ovakve zvijezde... Čelik iznad svih", "Ma zašto hvala, što je sjedio u loži?"... samo su neki od komentara razočaranih navijača prvenstveno zbog toga što Vršajević nije odigrao ni jednu minutu u dresu Čelika iako je početkom januara najavljen kao veliko pojačanje.Vršajević je rođen 1986. godine u Tešnju gdje se počeo baviti nogometom. Vrlo brzo prešao je u Čelik gdje je počeo igrati seniorski nogomet. Igrao je potom za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran, Hajduk, Osmanlispor i Akhisarspor, odakle je u januaru 2021. godine prešao u Ümraniyespor, a nakon toga je igrao za Sarajevo.
Za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 2012. godine, sakupio je 17 nastupa i postigao dva gola u državnom dresu, od kojih je jedan onaj protiv Irana na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

(klix.ba)

Učitaj još novosti