19. 07. 2018 - 18:25
Ovo su igrači s SP-a koji će zapaliti tržište
907
Shares
Ovo su igrači s SP-a koji će zapaliti tržište

IMPRESIVNA LISTA

Ovo su igrači s SP-a koji će zapaliti tržište

Index.hr
19. 07. 2018 - 18:25
0
Shares

Što se novootkrivenih zvijezda i nekih novih "Jamesa Rodrigueza" tiče, netom završeno Svjetsko prvenstvo, po mnogima najbolje u povijesti, bilo je neočekivano tiho.

Nisu isplivali neki novi veliki strijelci. Da nije bilo Tunisa i Paname, Harry Kane ne bi zabio šest golova i imali bismo SP sa sedam, osam igrača s po tri ili četiri gola. Glavne zvijezde, poput Cristiana Ronalda, Neymara i Messija su uglavnom a) zakazale i b) rano ispale, a ostali od kojih se očekivalo da budu na nivou su to i učinili. Bio je ovo turnir golmana i bekova, koji su na tržištu uvijek traženi.

Modrić je odigrao savršen turnir, Kylian Mbappe je bio također fantastičan i prevelikih iznenađenja nije bilo. No, bilo je nekoliko igrača za koje nam je žao što su tako rano ispali jer su se pokazali kao odlični, ali i onih koji su otišli daleko i za koje će se najjači europski klubovi otimati. Ako ne na ljeto, onda sigurno na zimu.

Neki od naših zvijezda mogu se dobiti za jako mali novac, neki su "best buy", a oni poput Pavarda ili Lozana će ove sezone promijeniti klubove za rekordne iznose. Isplivao je i taj Yerry Mina, koji se nije naigrao u Barceloni, ali će sigurno igrati nakon odličnog nastupa u Rusiji i njega nećemo istaknuti kao potencijalne mete u ovom prijelaznom roku.

minakolumbiaepa

Hirving Lozano kao i Kolumbijac Santiago Arias su odavno na radaru velikih europskih klubova i SP je bio samo potvrda njihova talenta, no ima igrača od kojih se nisu očekivale tako dobre igre, a sad su hit.

Aleksandr Golovin (22, Rusija, CSKA)

I prije SP-a je bio na meti nekolicine velikih klubova, ali nakon odličnog nastupa Rusije na Svjetskom prvenstvu interes za Golovina, ali i njegova cijena su znatno porasli. U četiri utakmice na SP-u zabio je jedan i asistirao dva gola, ali je pokazao da može igrati na više pozicija.

Ozljedom Alana Džagoeva ostala je rupa u kreaciji i napadačkoj igri Rusije, a on i Čerišev su je sjajno popunili. Golovin je sezonu u CSKA-u završio sa sedam golova i šest asistencija u 43 nastupa, a trenutačno je za njega najzainteresiraniji Chelsea.

golovin

No, iako je Abramovič tradicionalno u dobrim odnosima s moskovskim klubom, Rusi su jasno poručili Chelseaju da će se morati dobro potruditi žele li rusko krilo. Ponudu je navodno već poslao i Monaco koji je jako zainteresiran, a cijenu mu je dodatno povisila i priča da ga želi Barcelona, iako se katalonski klub navodno povukao iz utrke.

Koliko će Chelsea, Monaco ili netko treći morati platiti tek ćemo vidjeti, ali je teško očekivati da će u vrijeme divljanja cijena, Golovin otići iz Rusije za manje od 35-40 milijuna eura.

Denis Čerišev (27, Rusija, Villarreal)

Čerišev je jedan od rijetkih koji je baš eksplodirao na ovom SP-u. Veznjak Villarreala uopće nije trebao biti prva violina reprezentacije, ali je ozljedom Džagoeva izletio u prvi plan. Zabio je krasna četiri gola i davao je nevjerojatnu energiju momčadi na svakoj utakmici, a u Villarrealu trljaju ruke.

Žuta podmornica kupila ga je od Reala prije dvije godine za samo sedam milijuna eura, a sad bi taj iznos mogla i upeterostručiti. Najzainteresiraniji za Rusa je Everton, koji je tradicionalno u dobrim odnosima s Villarrealom. Ramiro Funes Mori je ovaj mjesec preselio s Goodisona na El Madrigal, a sad bi u drugom smjeru mogao Čerišev.

cerisev

Problem će biti dogovor oko cijene jer Čerišev iza sebe ima odličan SP, ali i dosta slabu klupsku sezonu. No, u svakom slučaju mogao bi se pokazati kao jako dobra kupnja. Dobra vijest za Villarreal je da je kupac Everton, tradicionalno izdašan klijent koji je prošlog ljeta potrošio skoro 200 milijuna eura. Za očekivati je da bi se mogli naći na nekih 30 milijuna, što bi za Everton mogao biti odličan posao.

Diego Laxalt (25, Urugvaj, Genoa)

Uz Suareza, Cavanija i Godina, bekovi Caceres i Laxalt bili su okosnica sjajne urugvajske reprezentacije koja je definitivno prerano ispala s turnira.

Caceres, koji je odigrao sjajan turnir, ima već 31 godinu i ipak je na zalazu karijere, no njegov kolega na lijevoj strani obrane Diego Laxalt je u Rusiji oduševio. Riječ je o vrlo požrtvovnom i izrazito polivalentnom igraču. U Genoi već četiri sezone igra kao lijevi vezni, dok je na SP-u igrao beka i posao odradio odlično.

laxalt

Pozicija lijevog beka, klasično deficitarna, rak rana je brojnih europskih klubova koji upravo u Laxaltu vide dugoročno rješenje. Najozbiljnije je, zasad, zagrizao Bournemouth koji bi Genoi platio 20 milijuna eura. No tko god na kraju dobije Urugvajca bit će prezadovoljan jer ga može koristiti u jako puno varijanti.

Alireza Beiranvand (25, Iran, Persepolis)

Sjajan protiv Španjolske i fantastičan protiv Portugala, iranski golman bio je jedan od najboljih igrača svoje reprezentacije u Rusiji. Iskazao se s nekoliko odličnih obrana, a ono što ga čini jako zanimljivim brojnim klubovima jest cijena.

alireza-beiranvand-39751

Persepolis bi ga pustio za siću. U utrci su Torino, kijevski Dinamo i Bešiktaš, a svi su ponudili oko milijun eura i Persepolis ozbiljno razmatra njihove ponude. Za taj novac ne može se dobiti ni osrednjeg golmana, a da ne govorimo o golmanu kvalitete koju je na SP-u pokazao Beiranvand.

Alireza Jahanbakhsh (24, Iran, AZ Alkmaar)

Najbolji strijelac nizozemske lige prošle sezone (21 gol, 12 asistencija) na SP-u je pokazao sav svoj talent iako je ga je izbornik iznenađujuće malo koristio. No svaki put kad je ušao u igru, Alireza je radio dar-mar po bokovima i prava je šteta što nije s Iranom uspio proći skupinu. A bio je jako blizu, nekoliko centimetara.

Jahanbakhshu nije trebao SP da se proda jer je za njega interes postojao i prije turnira, no sad je Leicester City najozbiljniji kupac. Senzacionalni prvaci Engleske iz 2016. godine napunili su blagajnu prodajom Riyada Mahreza u City (65 milijuna eura) i upravo za njega traže zamjenu.

1

Riječ je o jako sličnim igračima pa bi 25 milijuna eura, koliko je Leicester ponudio AZ-u, stvarno mali iznos uzme li se u obzir kvaliteta koju bi klub dobio njegovim dolaskom. Morat će Englezi biti brzi jer ima još zainteresiranih klubova, ali oni su, zasad, jedini poslali nekakvu ponudu.

Ante Rebić (24, Hrvatska, Eintracht)

Znali smo da je Rebić dobar, ali da je toliko dobar znao je vjerojatno samo Niko Kovač. Hrvatski terijer u očaj je bacao sve obrane na ovom SP-u i, iako se nije nazabijao golova, pokazao se kao nevjerojatno koristan igrač. Ako treba pritiskati - pritiskat će, ako treba trčati - trčat će, ako treba pomagati obrani - bit će sjajan desni bek.

skysports-ante-rebic-croatia-4342228

Rebić je jedan od hit-igrača ovog SP-a, a lista zainteresiranih klubova duža je iz dana u dan. Rebić je točno tip igrača kakve Mourinho obožava, a Englezi pišu da je United spreman za njega dati i 50 milijuna eura. Spominju se i Arsenal, Tottenham i Napoli, a na svakog dobrog igrača iz Bundeslige oko prvi baci i Bayern.

Jedno je sigurno - Rebić neće sljedeće sezone biti u Eintrachtu.

Jo Hyeon-woo (26, Južna Koreja, Daegu)

Odličnog korejskog golmana "prodala" je samo utakmica protiv Njemačke. Izludio je branitelje naslova sa šest obrana, a spasio je svoju momčad katastrofe i protiv Meksika i protiv Švedske. 

hyeon

Pomalo je čudno da nitko ranije nije prepoznao njegov talent i da se nije maknuo iz Koreje, ali to će se sigurno promijeniti ove godine ili u ljetnom ili zimskom prijelaznom roku. Kao moguća destinacija spominje se i Liverpool koji bi ga radio vidio kao rezervu Alissonu Becker budući da na Anfieldu više nitko ozbiljno ne računa ni s Mignoletom ni s nesretnim Kariusom.

Korejac je dostupan za nebitnih dva, tri milijuna eura i za očekivati je da netko od europskih klubova to iskoristi.

Jefferson Lerma (23, Kolumbija, Levante)

Znate koliko je Lerma vrijedio prije SP-a? Dva i pol milijuna eura. Znate koliko je Levante odbio za njega nakon SP-a? Nešto više od 25 milijuna eura.

Tko je gledao utakmice Kolumbije nije mogao ne primijetiti sjajnog zadnjeg veznog koji se u nekim trenucima sam borio protiv odlične senegalske i japanske vezne linije, a u osmini finala protiv Hendersona i društva iz Engleske. Malo tko je pretrčao kao Lerma na ovom turniru, a takve igrače posebno cijene u Premiershipu, osobito u ratničkim momčadima poput Bournemoutha.

lerma

Taj klub ponudio je prvo 20, pa 25, a sad i 35 milijuna eura za Kolumbijca kojeg Levante neće moći zadržati. Ne budu li previše pohlepni pa Bournemouth na kraju ne odustane, Levante će biti klub koji je najbolje unovčio nekog svojeg igrača na Svjetskom prvenstvu.

Harry Maguire (25, Engleska, Leicester City)

Način na koji je Gareth Southgate koristio Maguirea na Svjetskom prvenstvu bio je fascinantan. No, osim skakačkih kvaliteta, igrač sa 194 centimetara i 100 kilograma pokazao je zavidnu inteligenciju i osjećaj za čitanje igre što se moglo vidjeti i prošle sezone u Premiershipu.

maguire

Bit će čudo ako Maguire ostane u Leicesteru. Manchester United traži pravog stopera, a u konkurenciji su Toby Alderweireld i upravo Maguire. No, tvrdi pregovarač Daniel Levy neće pustiti Belgijca za manje od 80 milijuna eura što je čak i Unitedu previše pa se 60, koliko nude za Maguirea, čini kao realnija opcija.

Benjamin Pavard (22, Francuska, Stuttgart)

Bez ikakve konkurencije, najugodnije iznenađenje Svjetskog prvenstva. Pavard je SP jednostavno - rasturio. Svi oni koji nešto površnije prate nogomet nisu ni čuli za ovog igrača koji je prije dvije godine otišao iz Lillea u Stuttgart za samo pet milijuna eura. Ne može igrati vjerojatno samo na golu i kao špica, iako bi i te pozicije vjerojatno brzo svladao koliko je prilagodljiv.

pavard

Prošle sezone je za Stuttgart uglavnom igrao kao stoper (!!!), a osim toga bio je zadnji vezni, desni bek i desno krilo. U prijevodu, Pavard je 4-in-1 igrač nevjerojatnih fizičkih predispozicija kojeg Stuttgart ne pušta za manje od 40 milijuna eura. Prvi u redu su Bayern i Tottenham. Bavarci su navodno već u poodmaklim pregovorima, a Tottenhamu će Pavard biti prva meta ako, odnosno kad prodaju Alderweirelda.

Učitaj još novosti