24. 02. 2018 - 10:20
PSG mu pripremio pravo bogatstvo po sezoni: Cavani odlazi na...
907
Shares
PSG mu pripremio pravo bogatstvo po sezoni: Cavani odlazi na ljeto, bogati šeici 'kradu' najveću Perezovu želju

CORRIERE DELLO SPORT

PSG mu pripremio pravo bogatstvo po sezoni: Cavani odlazi na ljeto, bogati šeici 'kradu' najveću Perezovu želju

24. 02. 2018 - 10:20
0
Shares

PSG se uključio u utrku s madridskim Realom za golgetera i kapitena Intera Maura Icardija i spreman je ponuditi 110 miliona eura za Argentinca. Kako piše "Corriere dello Sport", Parižani bi Icardiju dali 40 miliona eura za petogodišnji ugovor. Argentinac bi došao kao zamjena za Edinsona Cavanija, čiji se odlazak očekuje na ljeto zbog nesuglasica s prvom zvijezdom tima Neymarom. Navodno, takva ponuda PSG-a je niža od Realove, koji nudi pet miliona više i 30 do 50 posto prihoda na Icardijev lik. 

Inter polako gubi strpljenje s Icardijem, posebno zbog čestih zahtjeva njegove žene i agentice Wande Nare oko poboljšanja finansijskih uvjeta i u sljedećem prijelaznom roku će saslušati sve ponude. Na pitanje kolika je vrijednost Maura Icardija, Wanda Nara nedavno je odgovorila: “Koliko vrijedi Mauro? Najmanje 200 miliona eura .”

“Mislim da bi trebali povećati iznos njegove otkupne klauzule koja trenutno iznosi 110 miliona eura jer je ipak u pitanju vrhunski igrač i zaslužuje imati klauzulu kakvu imaju i ostali vrhunski igrači. Međutim, mislim da razloga za zabrinutost nema, ukoliko se neki klub i odluči aktivirati klauzulu, Mauro će donijeti konačnu odluku.”

Argentinac je u Inter stigao 2013. godine iz Sampdorije, a Nerazzurri su klubu iz Genove platili 6,5 miliona eura za 50% prava na igrača. Za Inter je odigrao 170 utakmica u svim takmičenjima, te postigao 96 golova i zabilježio 23 asistencije. On je 2015. i 2016. godine obnavljao ugovor s Interom, a trenutno je najplaćeniji u timu sa 4,5 miliona eura i to bez velikih bonusa koji mu slijede za dobar učinak na terenu.

Učitaj još novosti