05. 05. 2024 - 21:08
A Toni Kroos? Miralem Pjanić izabrao dvojicu najboljih...
907
Shares
A Toni Kroos? Miralem Pjanić izabrao dvojicu najboljih veznjaka svijeta i iznenadio

A Toni Kroos? Miralem Pjanić izabrao dvojicu najboljih veznjaka svijeta i iznenadio "drugim pickom"

05. 05. 2024 - 21:08
0
Shares

Od prije nekoliko dana bivši bh. reprezentativac Miralem Pjanić je gostujući u emisiji platforme DAZN birao najbolje veznjake svijeta i može se reći iznenadio.

Dok je bio na vrhuncu karijere Pjanić je bio jedan od najboljih veznjaka svijeta, trenutno sa svoje 34 godine nastupa za ekipu Sharjaha.

Gostujući u studiu DAZN-a, nekadašnja "desetka" Zmajeva je kazala kako su trenutno Rodri iz Manchester Cityja i Hakan Calhanoglu najbolji veznjaci svijeta.

"Srce igre najboljih svjetskih timova je vezni red. To je najvažniji dio svake formacije, a sve velike ekipu imaju veznog igrača koji rukovodi igrom."

"Sjetite se samo Manchester Cityja s Rodrijem, koji je izuzetan. To je uloga koja zahtijeva puno odgovornosti, ali te tjera da rasteš, kao što sam ja činio u Juventusu."

Na kraju, na otvoreno pitanje ko je najboljih veznjak na svijetu, Pjanić je odgovorio:
"Trenutno Rodri i Calhanoglu. Tu su još mnogi poput Vitinhe u PSG-u, ali danas su ova dvojica superiorni."

I dok je Rodrijev izbor zanimljiv, odabir Calhanoglua je iznenađenje pošto Serije A definitivno zaostaje kvalitetom za Premiershipom ili La Ligom, dok se i Inter nije proslavio u Ligi prvaka.

Zanimljivo da je Pjanić zaboravio na Tonija Kroosa koji ove sezone zaista briljira u dresu Real Madrida. S Kraljevima je došao do La Lige i na putu je do finala Lige prvaka, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti