05. 05. 2024 - 20:48
Slovenci uvjereni da dolazi Edin Džeko! "Modrić i Giroud su...
907
Shares
Slovenci uvjereni da dolazi Edin Džeko!

Slovenci uvjereni da dolazi Edin Džeko! "Modrić i Giroud su propali, a prema našim informacijama..."

05. 05. 2024 - 20:48
0
Shares

Celje je tri kola prije kraja prvenstva osiguralo titulu u Sloveniji, a sada se žele počastiti velikom zvijezdo

U taboru novog slovenačkog prvaka već gledaju prema novoj sezoni i nastavljaju da pokušavaju privući neke velike zvijezde u svoje redove.

Predsjednik Celjana Valerij Kolotilo ne želi ni pomišljati na odustajanje od ideje da u kneževski grad privuče veliku zvijezdu. Sve to nekako radi uz saglasnost velikog gazde Maxima Demina, koji je nakon osvajanja naslova prvaka spreman duboko zavući u džep za ovaj projekt, a pritom jamči da to neće ni najmanje utjecati na klupski proračun.

Riječ je o posebnoj nagradi, za koju će izdvojiti dodatna financijska sredstva, koja će, s obzirom na predsjedničke zamisli, biti prilično pozamašna. Prvi je bio Hrvat Luka Modrić, ali sada je već jasno da je zvijezda Reala bila prekrupan zalogan, a i drugi pokušaj je propao.

Prema informacijama koje ima portal Ekipa, sljedeća meta bio je Olivier Giroud, kojem na kraju sezone ističe ugovor s Milanom. Kontakt je uspostavljen, ali 37-godišnji napadač već je odlučio o budućim planovima; na ljeto će pojačati LA Galaxy.

To nimalo nije ohladilo želju Valerija Kolotila. Naprotiv, prihvatio se sljedećeg projekta. Zapravo dva. Prvi je također 37-godišnji engleski napadač Jamie Vardy koji se s Leicester Cityjem uspio vratiti u Premier ligu, ali sve govori da na Otoku neće igrati na najvišoj razini. Hoće li to biti na sunčanoj strani Alpa?

"Da budemo potpuno iskreni, nama je takav scenarij vrlo teško ostvariv. I zato što bi Jamie Vardy trebao ozbiljno razmisliti o pokušaju nadogradnje divne priče Welsha Wrexhama, koji već nekoliko godina ispisuje fudbalsku bajku na svoj način", piše slovenački portal.

I dok im se projekat s Vardyjem čini nemogućim, svakako je moguć dolazak Edina Džeke. Valerij Kolotilo će, tvrde Slovenci, s njim razgovarati o mogućnosti dolaska u Celje.

"Ne znamo je li se to već dogodilo, ali naši izvori nas uvjeravaju da će se sigurno dogoditi. A dogovor ne treba odmah isključiti. Zašto ne? Jer reprezentativac Bosne i Hercegovine jako dobro poznaje Sloveniju. S njom je vezan, često žuri na sunčanoj strani Alpa, koju je upoznao uz pomoć najboljeg prijatelja Senijada Ibričića, dok je igrao za Kopar i Domžale te kada je obnašao sportske dužnosti u Domžalama. Nije tajna da uživa s nama, a kako nije tajna ni da su Celjani spremni pristupiti ugovoru koji ima s turskim velikanom, ne bi nas pretjerano iznenadilo da je na kraju pristao postati grof...".

Edin Džeko je ljetos stigao u Tursku i najbolji strijelac Fenerbahčea, ali sve se glasnije govori da bi vrlo brzo mogao da napusti Istanbul, naročito ak ose ne osvoji titula, a ona je u ovom trenutku mnogo bliže Galati.

Učitaj još novosti