15. 10. 2017 - 17:08
Zukanovićeva Genoa ostvarila prvi trijumf, Torino se spašavao...
907
Shares
Zukanovićeva Genoa ostvarila prvi trijumf, Torino se spašavao u sudijskoj nadoknadi

SERIE A

Zukanovićeva Genoa ostvarila prvi trijumf, Torino se spašavao u sudijskoj nadoknadi

15. 10. 2017 - 17:08
0
Shares

Odigrano je šest utakmica 8. kola italijanske Serije A, na kojima je viđeno solidnih 19 golova. U prvom meču dana Fiorentina je na svom terenu slavila protiv Udinesea 2:1. Riad Bajić ponovo nije dobio priliku u redovima tima iz Udina.

Junak Viola bio je donedavni igrač Udinesea Cyril Thereau s dva pogotka u 28. i 57. Počasni gol za goste postigao je Brazilac Samir u 72. minuti.

Najviše pogodaka viđeno je u duelu Cagliarija i Genoe, a gosti su slavili s 3:2. Galabinov, Taarabt i Rigoni su pogađali za Genou, dok su Pavoletti i Joao Pedro ublažili poraz. Ermin Zukanović odigrao je čitav meč za pobjednike. 

Sampdoria je savladala Atalantu 3:1, iako su gosti poveli golom Cristantea u 21. minuti. Preokret je stigao u nastavku golovima Zapate, Caprarija i Linettyja.

Bologna je također slavila kod kuće i to protiv SPAL-a 2:1. Pogotke za domaće postigli su Poli i Bartosz, dok je čast gostiju spasio Antenucci u samom finišu.

Crotone i Torino su remizirali 2:2. Rohden je u 25. minuti pogodio za domaće, ali je Falque u 54. izjednačio. Martella je 10 minuta poslije vratio vodstvo Crotoneu, ali je bod ekipi Siniše Mihajlovića spasio De Silvestri u sudijskoj nadoknadi.

Jedinu utakmicu bez golova odigrali su Sassuolo i Chievo, a večeras od 20:45 na programu je veliki derbi između Intera i Milana.

 

Učitaj još novosti