09. 05. 2024 - 09:30
Heroj za „siću“: Veteran iz Viga koji je odveo Real na Vembli...
907
Shares
Heroj za „siću“: Veteran iz Viga koji je odveo Real na Vembli - prošlo finale Kraljeva gledao je s tribina

Heroj za „siću“: Veteran iz Viga koji je odveo Real na Vembli - prošlo finale Kraljeva gledao je s tribina

09. 05. 2024 - 09:30
0
Shares

Real Madrid uvijek ima nekog keca u rukavu, a tako je bilo i u sredu uveče, kada je bio na ivici provalije, samo da bi junak postao onaj od kojeg je malo ko to očekivao – Hose Luis Mato Sanmartin, poznatiji kao Hoselu.

Momak iz Viga je ponikao u Selti, od 2009. do 2012. uglavnom je nastupao za B tim Reala (uz pozajmicu matičnoj Selti), a put ga je unaokolo vodio do toga da kraljevskom klubu obezbedi plasman u finale Lige šampiona.

Gde je sve bio? Hofenhajm, Ajntraht Frankfurt, Hanover, Stouk, Deportivo la Korunja, Njukasl, a onda tri izvanredne godine u Alavesu, prije prelaska u Espanjol.

Pun krug obrnuo je prošlog ljeta, kada je Real objavio da dovodi Hoselua na pozajmicu, uz mogućnost kupovine na kraju sezone. Za – milion i po eura, piše sportklub.

Gubio je Real od Bajerna sa 1:0, a onda je Hoselu ušao u igru u 81. minutu, da bi golovima u 88. i 91. odveo Real u finale.

„Jesam li heroj? Jesam jedan od njih. Cijeli tim je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Svi smo igrali nevjerovatno dobro u ovoj fazi sezone, i znali smo da će biti teška utakmica, koje polufinale LŠ to nije? To što smo sada u ovoj poziciji, posebno poslije teškog početka sezone… Zaslužujemo ovo. Sretan sam svojim doprinosom, pogotovo danas“, kaže Hoselu i dodaje:

„Ovo je kao san. Naši navijači su imali jedan stav na početku sezone, a drugi imaju danas – danas su bili ne za desetku, nego za petnaesticu. Mnogo toga se dogodilo kako bismo bili ovdje“.

Poslije poslednjeg zvižduka, Hoselu je pao na teren u suzama.

Za 15. titulu prvaka Evrope, Real će igrati sa Borusijom Dortmund 1. juna na Vembliju. Hoselu je prošlo Realovo finale gledao s tribina, a sada će biti na terenu.

Učitaj još novosti