10. 08. 2017 - 10:25
Da li crveno-crni projekt ima pokriće: Rossoneri otkrili...
907
Shares
Da li crveno-crni projekt ima pokriće: Rossoneri otkrili dugovanja i šokirali sve!

ODLIČAN POSAO KINEZA

Da li crveno-crni projekt ima pokriće: Rossoneri otkrili dugovanja i šokirali sve!

10. 08. 2017 - 10:25
0
Shares

Od kako su Kinezi preuzeli AC Milan, raspravlja se o tome da li crveno-crni projekt ima pokriće, da li mogu vratiti dugove kluba i koliki kredit će morati da podignu, da bi vratili nastale dugove.

Milan je šokirao sve javno objavljujući bilans poslovanje kluba. Da, dobro ste pročitali, uprava kluba upravo je javno objavila sve brojeve vezane uz Milanovu bilancu, dugove, zajmove i pojačanja. To je rijetko vidljiv slučaj, koji bi trebao većini kritičara čvrsto zatvoriti usta.

Rossoneri su podatke objavili na posebnom videu na svom Twitter profilu:

14 (11 + 3): broj pojačanja i produženi ugovori. 80 miliona: jamstva za italijansku ligu u proteklom mjesecu. 0 eura: dug bankama. 0 eura: krediti nakon preuzimanja vlasništva. 130 miliona: predviđeno finansiranje dioničkog fonda do oktobra 2018. godine. 236 miliona: stanje bilansa prethodne sezone. 263 miliona: procijenjeni prihod za ovogodišnju sezonu. 84 miliona: nadogradnja kapitala nakon preuzimanja vlasništva.

Osim toga, Milan je dodao da za uspješno poslovanje kluba zasluge dobijaju i svi fudbaleri kao i svi uposleni ljudi u klubu. A beskrajna ljubav navijača iz cijelog svijeta, je priča za sebe.

"To su istinite i prave brojke, crno na bijelo", stoji u izjavi milanskog kluba.

Učitaj još novosti