29. 04. 2024 - 07:52
NOVA ''ZVIJER'' KOJA TRESE EVROPU: Zabija kako i kad hoće, već...
907
Shares
NOVA ''ZVIJER'' KOJA TRESE EVROPU: Zabija kako i kad hoće, već je na 40 golova ove sezone

NOVA ''ZVIJER'' KOJA TRESE EVROPU: Zabija kako i kad hoće, već je na 40 golova ove sezone

29. 04. 2024 - 07:52
0
Shares

Ko bi rekao da će vrhunski napadači, možda i najbolji u Evropi u ovom trenutku dolaziti iz zemalja koji baš i ne slove za fudbalske. Prvi je Erling Haaland, a drugi Viktor Gyökeres.Na Haalanda ne treba trošiti previše riječi. Norvežanin briljira i dominira u dresu Manchester Cityja i već sada ima status igrača svjetske klase.Računajući sva takmičenja Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone zabio 32 gola te je u tom segmentu iza Gyökeresa koji inače nastupa za Švedsku.Gyökeres je prošle sezone igrao u Championshipu za ekipu Coventryja, a ljetos je na njega ogroman novac potrošio Sporting iz Lisabona, u pitanju je 21 milion eura.

Kada neki portugalski klub uloži toliko novca za jednog igrača onda je to definitivni znak kvaliteta, a Šveđanin ga itekako ima. Pokazao je to dosadašnji dio sezone.Statistika dečka rođenog u Stockholmu je zaista nevjerovatna. Još uvijek nije ni kraj sezone, a već je zabio 40 golova u svim takmičenjima.

Posljednja dva je zabio u nedjelju navečer tokom derbija protiv Porta. Vodili su Zmajevi do samog finiša, a onda na scenu stupa Gyökeres te u 86. i 88. minuti zabija za konačnih 2:2.Ta dva gola bi se mogla ispostaviti kao ključna u pohodu na titule pošto su Lavovi ostali na pet bodova prednosti u odnosu na Benficu i šampionski pehar je sve bliže.

Ako se pogleda generalni učinak Gyökeres je upisao i 16 asistencija što znači da je direktno ili indirektno zaslužen za čak 56 golova Sportinga ove sezone.Proteklih mjeseci mu je naglo porasla i cijena. Vrijednost mu se procjenjuje na 55 miliona i jasno je da će klub iz Lisabona na njemu zaraditi ogroman novac.

Inače, Gyökeres je 25 godina, ulazi u najbolje fudbalske godine i možda je ljeto pravi trenutak za transfer karijere pošto je upitno da li će moći ponoviti ovu sezonu.

Učitaj još novosti