28. 04. 2024 - 11:25
HOROR ČUVENOG FUDBALERA! Zbog RIJETKE BOLESTI prolazi kroz...
907
Shares
HOROR ČUVENOG FUDBALERA! Zbog RIJETKE BOLESTI prolazi kroz AGONIJU: Suočava se sa NEPODNOŠLJIVIM bolom, možda će morati na OPERACIJU

HOROR ČUVENOG FUDBALERA! Zbog RIJETKE BOLESTI prolazi kroz AGONIJU: Suočava se sa NEPODNOŠLJIVIM bolom, možda će morati na OPERACIJU

28. 04. 2024 - 11:25
0
Shares

Slavni španski fudbaler Alvaro Morata (31) igra veoma dobro ove sezone za Atletiko Madrid i postigao je već sada 20 golova na 44 utakmice u svim takmičenjima.

Statistički gledano, Morata je u aprilu izjednačio svoje dve najbolje sezone u karijeri (u Real Madridu i Juventusu), međutim ono što mnogi ne znaju kada ga vide je da se nikada gore nije osjećao.

Morata posljednjih dana muku muči s jednim ozbiljnim veoma neobičnim problemom, odnosno njemu je dijagnostikovana trigeminalna nuralgija. O čemu se radi? U pitanju je bolest koja se javlja na licu usljed oštećenja moždanog živca, što već zvuči dovoljno opasno, a tako zaista i jeste jer je jedno od najbolnijih stanja. Bolest se imače manifestuje izrazito čestim, jakim i nepodnošljivim bolom na strani lica koja je oštećena, a može da je pokrene bukvalno žvakanje ili gutanje hrane, čak i običan osmijeh.

Prema informacijama koje stižu iz Španije o Moratinom stanju, postoje posebni preparati koji se koriste da bi se bol smanjila, ali nekada jednostavno ne pomažu. U tom slučaju neophodna je operacija koja će spriječiti agoniju, a za sada Atletiko Madrid pruža podršku svom igraču i dozvolio mu je odsustvo sa terena, koliko god je potrebno da se procijeni šta je najbolje rješenje.

Morata ne trenira već nekoliko dana i nije igrao protiv Alavesa, a propustio je i jučerašnji duel protiv Bilbaoa, petoplasiranog na tabeli, u kojem je njegov tim slavio s 3:1 i skoro pa osigurao mjesto u Ligi prvaka naredne sezone.

Za sada nije poznato da li će Morata vjerovati lijekovima ili će biti podvrgnut operaciji, a vrijeme curi pošto je pred njim i nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj gdje je siguran na spisku Španije. U grupnoj fazi Španija igra protiv Hrvatske, Italije i Albanije, što će reći da su u jednoj od težih grupa.

Učitaj još novosti