13. 03. 2016 - 10:37
Brestovac poražen u borbi karijere, Verhoeven četvrti put...
907
Shares
Brestovac poražen u borbi karijere, Verhoeven četvrti put obranio pojas

Brestovac poražen u borbi karijere, Verhoeven četvrti put obranio pojas

Fightsite
13. 03. 2016 - 10:37
0
Shares

Mladen Brestovac ipak nije uspio postati svjetski teškaški kickboks prvak, odnosno Rico Verhoeven bio je bolji od njega nakon pet rundi. Serhiy Adamchuk obranio je pojas perolake kategorije, dok poluteška ima novog prvaka.

Verhoeven je još jednom dokazao kako je Princ kickboksa s pravom postao kralj. Tehnički savršen meč donio mu je pobjedu nad Mladen Brestovcem, gdje je hrvatski borac imao nekoliko prilika u prve dvije runde, no nije uspio konkretizirati, odnosno završiti kombinacije kvalitetnim udarcima. Sve je kod prvaka bilo pravovremeno, a posebno je dobro nalazio odgovore na sve što bi Brestovac pokušao.

Veliki razlog toga mora biti jednostavno nevjerojatna Ricova sposobnost čitanja protivnikovih udaraca, gdje se dobije dojam da je on ga blokirao već i prije nego je protivnik krenuo. Upravo zbog toga je on prvak, kao i zbog jako kvalitetnih raznovrsnih kombinacija, koje nisu dovoljno snažne da nokautiraju protivnike, no donose vrlo bitne bodove. Upravo to sve je izveo i protiv Mladena Brestovca, koji je na kraju po jednom sucu dobio jednu rundu, vjerojatno prvu, a preostala dva suca su dosudila čistih 5-0 za Nizozemca.

Poetska pravda mogla bi se dogoditi u lakoj kategoriji, gdje će Sitthichai Sitsongpeenong dobiti još jednu priliku osvojiti pojas prvak, koji je u vlasništvu Robina Van Roosmalena. Njih dvojica su se već borili krajem prošle godine, a na veliko iznenađenje publike i fanova u cijelom svijetu, Tajlanđanin je ostao bez pojasa kojeg je zaslužio.

Sitthichai je sad do nove prilike došao osvojivši turnir četvorice, gdje je prvo savladao bivšeg prvaka Davita Kiriu, a nakon toga i Marata Grigoriana. Obje pobjede bile su odlukom, 3-0 u rundama prema sva tri suca kraj ringa. Nije poznato gdje i na kojem eventu bi trebao odraditi drugu priliku protiv prvaka.

Što se tiče prvaka, Glory ima jednog novog i jednog starog. Stari je ostao u perolakoj kategoriji, gdje je Serhiy Adamchuk savladao izazivača Mosaba Amrania, a novi je u poluteškoj kategoriji. To je Artem Vakhitov koji je zaustavio Saula Cavalaria već u njegovoj prvoj obrani. Oba meča za naslov su odlučena jednoglasnom odlukom nakon pet rundi.

Glory 28 – rezultati

Rico Verhoeven (c) def. Mladen Brestovac – jednoglasna sudačka odluka
Sitthichai Sitsongpeenong def.  Marat Grigorian – jednoglasna sudačka odluka
Cedric Doumbe def. Murthel Groenhart – jednoglasna sudačka odluka
Marat Grigorian def.  Anatoly Moiseev – jednoglasna sudačka odluka
Sitthichai Sitsongpeenong def. Davit Kiria – jednoglasna sudačka odluka

Artem Vakhitov def. Brazil Saulo Cavalari (c) – jednoglasna sudačka odluka
United States Xavier Vigney def. Freddy Kemayo – jednoglasna sudačka odluka
Ukraine Sergey Adamchuk (c) def. Mosab Amrani – jednoglasna sudačka odluka
Jason Wilnis def.  Filip Verlinden – jednoglasna sudačka odluka
Josh Jauncey def. Johan Tkac TKO (R2 3:00)
France Eddy Nait Slimani def.  Maykol Yurk – jednoglasna sudačka odluka

Učitaj još novosti