16. 08. 2013 - 19:45
Da li je titula namijenjena bogatima ili na Otoku ima mjesta i...
907
Shares
Da li je titula namijenjena bogatima ili na Otoku ima mjesta i za čudo?

Počinje Premier liga

Da li je titula namijenjena bogatima ili na Otoku ima mjesta i za čudo?

G. S.
16. 08. 2013 - 19:45
0
Shares
Engleska Premier liga, za mnoge najbolja fudbalsko takmičenje na svijetu, startuje ovog vikenda. [anter]Parovi 1. kola Subota Liverpool - Stoke 13:45 Arsenal - Aston Villa 16:00 Norwich - Everton 16:00 Sunderland - Fulham 16:00 West Ham - Cardiff 16:00 Swansea - Manchester United 18:30 Nedjelja Crystal palace - Tottenham 14:30 Chelsea - Hull 17:00 Ponedjeljak Manchester City - Newcastle 21:00 [/anter] Ambicije ekipa ostaju gotovo identične prošlogodišnjim, mančesterski timovi su glavni favoriti za osvajanje trofeja, dok Chelsea ima dodatnu snagu dolaskom Josea Mourinha. Povratku starih uspiješnih dana nadaju se Liverpool i Arsenal, dok će novajlije cardiff, Hull i Crystal Palace željeti samo da obezbijede opstanak u ligi. U odnosu na prošlu sezonu, u takmičenju nema Wigana, Readinga i QPR-a. Branilac titule, Manchester United sezonu otvara gostovanjem u uvek neugodnom Swanseaju, odakle je u posljednje tri utakmice odnio svega pet bodova. "Crveni đavoli" u sezonu ulaze sa gotovo nepromijenjenim sastavom, od pojačanja tu je samo desni bek Guillermo Varela, dok je najveća promjena u stručnom štabu, gdje više nema legendarnog ser Alexa Fergusona.

New-Manchester-United-manager-David-Moyes-2029263

Drugi klub iz Manchestera, City, svoj start sezone ima tek u ponedjeljak, kada na svom stadionu dočekuje Newcastle. Najskuplji tim Premier lige (480.250.000 eura) doživio je najviše promjena u napadačkom redu, gdje su sada udarne igle Stevan Jovetić i Alvaro Negredo, potpomognuti kreativnim veznjacima Fernandhinom i Jesusom Navasom.

fixtures-2013-14-premier-league-640x360-600x337

Poput gradskog rivala i "građani" se mogu pohvaliti novim menadžerom, Argentincem Manuelom Pellegrinijem, koji u svom debiju ne bi smeo da podcpleni snagu "svraka".

article-0-1B52E9EC000005DC-766_634x366

Pravi internacionalni sastav je pojačan još jednim tamnoputim fudbalerom sa francuskim pasošem, Loic Remy stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz QPR-a i od njega se očekuje da u tandemu sa Papissom Cisseom pravi velike probleme protivničkim defanzivcima.

Premijer-liga-2

Povratnik u Chelsea, Jose Mourinho, drugo poglavlje svog romana u četi Romana Abramoviča počinje na Stamford Bridgeu, gdje će ugostiti novajliju, ekipu Hulla, dok takođe u nedjelju, još jedan klub koji stiže iz Championshipa ukršta koplja sa jednim od favorita za vrh. Crystal Palace na svom stadionu dočekuje Tottenham, koji će do daljnjeg biti bez pomoći svog najboljeg igrača, Geretha Balea.

Gareth-Bale

Ekipa od koje se očekuje da se konačno vrati na staze stare slave je Liverpool, čiji će Anfield imati čast da bude prvi stadion na kojem će se zakotrljati lopta u novoj sezoni Premier lige.

Mapa

Sa značajnim kadrovskim promjenama "crveni" dočekuju novu sezonu, u kojoj će pokušati da poprave loš utisak od prošle, kada nije izboren plasman u evropska takmičenja. Najveća enigma je i dalje Luis Suarez, koji se prema posljednjim informacijama pomirio sa činjenicom da će crveni dres nositi još barem jednu sezonu.

Liverpool's Steven Gerrard and Luis Suárez

Scenariju sličnom Liverpoolovom nada se i Arsenal, koji nije uradio ama baš ništa u ovom prelaznom roku, iako su najavljivani epohalni transferi. Da li će ta taktika Arsena Wengera uroditi plodom vidjet ćemo već u subotu od 16:00, kada u London stiže ekipa Aston Ville.

wenger

U istom terminu se sastaju Sunderland i Fulham, West Ham i Cardiff, te Norwich i Everton, čije izdanje treba pratiti sa posebnom pažnjom, jer nakon 11 godina na klupi "karamela" neće biti Davida Moyesa.
Učitaj još novosti