16. 08. 2013 - 17:48
Od Rooneya nećemo odustati do posljednje sekunde prelaznog roka
907
Shares
Od Rooneya nećemo odustati do posljednje sekunde prelaznog roka

Jose Mourinho želi napadača Uniteda

Od Rooneya nećemo odustati do posljednje sekunde prelaznog roka

G. S.
16. 08. 2013 - 17:48
0
Shares
Premier liga počinje u subotu, a jedan od glavnih favorita za titulu bez dileme je Chelsea. Londonski klub je poslije odličnog finiša sezone sačuvao ključne igrače, dobro se pojačao, a na sve to vratio na klupu magičnog Josea Mourinha. Portugalac, koji je poslije Fergusonovog povlačenja nesumnjivo prva trenerska zvijezda najskuplje svjetske lige, u prvoj najavnoj konferenciji pričao je o radosti zbog povratka, Wayneu Rooneyu i Davidu Luizu.

WayneRooneyandJoseMourinho_2971913

“Premier liga mi je omiljeno takmičenje, kažem vam to poslije iskustva u tri velike lige. Ova država je moj prirodni fudbalski habitat, želim da budem povezan sa njom, ali nisam Britanac, niti to želim da budem. Radim za Chelsea, ali istovremeno i za engleski fudbal. Vratio sam se posle ovih godina koje su me učinili boljim, i po tome sam drugačiji od igrača, koji su poslije godina sve slabiji”. Jose je vrlo zadovoljan timom koji mu je na raspolaganju, mnogo ofanzivnijim nego što je bio onaj 2004-2007. Ipak, i Mourinho priznaje da mu nedostaje još jedna kockica, kojoj se nada još od proleća – Wayne Rooney.

jose_mourinho_2622939b

“Sviđa mi se ovaj tim, uživam u radu sa njima i vrlo sam sretan onim što mi je na raspolaganju, posebno zato što je tim potpuno drugačiji od onog koji sam imao prošli put u Chelseaju. Ali i kada kažem da sam vrlo zadovoljan timom, to je u izvjesnoj mjeri laž, jer uvijek želite da ga pojačate. U ovom trenutku izgleda da nećemo dobiti Runija, ali do kraja prelaznog roka ima 18 dana, vidjet ćemo. Zavisi dosta i od toga šta će Manchester United uraditi na tržištu”.

luiz d

Igrač koji je najbliži odlasku je David Luiz. Brazilac je plaćen (23 miliona funti), u prethodnih godinu dana razvio je sposobnost da vrhunski igra i na poziciji zadnjeg veznog, a sada ga želi Barcelona. “Mislim da je klub dosta uradio u prethodnom periodu i došao u poziciju da ne mora da proda bilo koga. To važi i za Davida. On nije ovde 7 ili 8 godina, već samo 2-3, i on je za nas ozbiljna investicija. Prošle godine je potpisao novi ugovor i polse toga je bio vrlo sretan. On zato ostaje. Barcelona je veliki klub, ali biću iskren – nema šanse da David ode”.

Frank Lampard and Jose Mourinho of Chelsea celebrate victory at

Chelsea u sezonu kreće u nedjelju, utakmicom sa povratnikom Hullom. Samo tri dana kasnije igraju meč trećeg kola sa Aston Villom, pomjeren unaprijed zbog nastupa “Plavih” u Superkupu Evrope krajem mjeseca, a prvu sedmicu u ligi zaokružit će prvim istinskim spektaklom – gostovanjem na Old Trafordu.
Učitaj još novosti