03. 07. 2024 - 08:37
HAJDUK I DINAMO OSTAJU BEZ NAJVEĆIH ZVIJEZDA: Krenula je...
907
Shares
HAJDUK I DINAMO OSTAJU BEZ NAJVEĆIH ZVIJEZDA: Krenula je ofanziva sa juga, prvo na Livaju, a sada i Petkovića

HAJDUK I DINAMO OSTAJU BEZ NAJVEĆIH ZVIJEZDA: Krenula je ofanziva sa juga, prvo na Livaju, a sada i Petkovića

03. 07. 2024 - 08:37
0
Shares

Već sedmicama, tačnije od završetka prošle sezone, se kao u talasima špekuliše o odlasku Marka Livaje sa Poljuda, dok je ista tema jako aktuelna i na Maksimiru po pitanju Brune Petkovića.

Prije nekih mjesec ozbiljno se pričalo kako bi Livaja mogao napustiti Hajduk i vratii se u Grčku. Ubrzo nakon toga stigla je vijest kako od odlaska neće biti ništa jer Grci nisu poslali ponudu.

Ali gdje ima dima ima i vatre. Nakon određenog zatišja Grci su ponovo krenuli u juriš na "desetku" Bijelih. U pitanju je tamošnji prvak PAOK kojeg čeka play-off Lige prvaka.Livaja je počeo pripreme sa Hajdukom. Za razliku od ranijih slučajeva djeluje poprilično fokusirano i disciplinovano pod vodstvom Gattusa, zabio je i dva gola u pripremnom duelu sa Veležom.

Ipak, heroj pristalica splitskih Bijelih nije više nedodirljiv kao ranije. Gattuso ne toleriše određene stvari pa nije isključeno da na kraju Livaja zaista završi u PAOK-u.Kako god prijelazni rok je na samom početku, PAOK je krenuo u ofanzivu na Livaju te im novac nije problem. Problem nije novac i za drugog grčkog velikana koji želi Petkovića.

Za razliku od Livaje javna je tajna da Petković teži ka odlasku s Maksimira, čak je i sam Sergej Jakirović poručio da ne zna šta će biti s kapitenom Dinama na pressici pred start priprema.

Osokoljen osvajanjem Konferencijske lige, Olympiacos je odlučan u namjeri da dovede Petkovića, a plaćanje klauzule od 2.5 miliona eura koja je aktivna još 10-ak dana je za Grke mačji kašalj.Grčki mediji pišu da Petković na Pireju želi platu visoku plaću, višu od 1.2 miliona eura koliko zarađuje u Dinamu, ali bi se i tu trebao pronaći zajednički jezik.

Sjajni napadač je jako tražen u Italiji, na radaru je Bologne i Fiorentine, ali čini se da je Olympiacos taj koji je pokazao najveći interes do sada.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti