02. 07. 2024 - 20:11
Nizozemska u četvrtini finala Evropskog prvenstva
907
Shares
Nizozemska u četvrtini finala Evropskog prvenstva

Nizozemska u četvrtini finala Evropskog prvenstva

02. 07. 2024 - 20:11
0
Shares

Sedmi duel osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj u Minhenu su odigrale selekcije Nizozemske i Rumunije, a na kraju je slavila Nizozemska rezultatom 3:0 i izborila plasman među osam najboljih reprezentacija na Starom konitnentu.

Utakmica je počela ofanzivno s obje strane. Bilježimo dva dobra pokušaja. Za Nizozemce je pokušao Simons u šestoj minuti, a za Rumuniju u prilici je bio Man u 14. minuti utakmice.

U 20. minuti slavlje Lala. Gakpo je iskoristio jednu priliku koja se ukazala i pogodio za 1:0.

Nakon vodstva, Nizozemska je nastavila svoju igru, prijetili su golu Rumunja, a izdvaja se pokušaj De Vrija u 26. minuti.Do kraja prvog poluvremena bilježimo i pokušaj Simonsa u 44. minuti, ali lopta je otišla malo proed gola golmana Nite.

Početkom drugog poluvremena velika prilika za Nizozemsku u 54. minuti, Depay se našao u šansi ostalo je 1:0. Četiri minute kasnije i Van Dijk pokušava nakon prekida glavom, lopta ide pored golaU 63. minuti VAR je spasio Rumuniju. Gakpo je pogodio za 2:0, ali VAR soba se oglasila i pogodak je poništen.

Pokušavala je i Rumunija da ugrozi gol Oranja, ali sve su to bili jalovi napadi za razliku od nizozemskih koji su bili u većini situacija konkretni.

Velika prilika za Oranje u 73. minuti Van den Ven je iz dobre situacije loše šutirao i propala je prilika da u tim trenucima Nizozemska završi utakmicu.

Ipak, sve je bilo jasno u 83. minuti, Malen je pogodio za 2:0, a konačnih 3:0 isti igrač postavlja u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Nizozemska u osmini finala čekla boljeg iz duela Austrije i Turske koji će biti ujedno i posljednji meč osmine finala.EURO 2024, osmina finala:

Rumunija - Nizozemska 0:3 (/Gakpo 20', Malen 83', 90+3')

RUMUNIJA: Nita, Ratiu, Dragusin, Burca, Mogos, Marin, Man, Stanicu, Marin, Hagi, Dragus.

NIZOZEMSKA: Verburggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Bergwijn, Depay, Gakpo.

Učitaj još novosti