02. 07. 2024 - 13:57
“Zbog ove tri stvari odlazim iz srpskog fudbala“: Nemanja...
907
Shares
“Zbog ove tri stvari odlazim iz srpskog fudbala“: Nemanja Vidić otvorio dušu, ostao zapanjen zbog namještanja mečeva

“Zbog ove tri stvari odlazim iz srpskog fudbala“: Nemanja Vidić otvorio dušu, ostao zapanjen zbog namještanja mečeva

02. 07. 2024 - 13:57
0
Shares

Nemanja Vidić, proslavljeni fudbaler iz Srbije, potvrdio je da napušta tamošnji fudbal i poziciju člana Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Vidić je odlučio da otvori dušu i da pojasni zbog čega je odlučio da napusti fudbal u Srbiji, a to nema nikakve veze sa neuspjehom “Orlova“ na Evropskom prvenstvu.

Pojasnio je tri razloga zbog kojih napušta fudbal i otkrio kako ga je namještanje posebno šokiralo.

“Zapanjilo me odbijanje delegata da diskutujemo o problemima namještanja utakmica u Srbiji. I to u mjesecu kad je UEFA dojavila čak pet utakmica po sumnjom, vjerovatno i više od toga, čak 97 posto delegata smatralo je da nema razloga za razgovore, niti diskusiju, o tome. Samo da pričamo, priznamo i otvorimo problem, ništa više! Ostali su nijemi, kao da se namještene utakmice ne tiču nikoga od nas… Kao da nije u pitanju naša zemlja, Srbija, domaći fudbal“, rekao je Vidić za “Sportklub“.

Zatim je nastavio i dotakao se direktno rada FSS.

“Vijeće za rješavanje sporova FSS mjesecima se nalazi u konstantnoj blokadi, posljednjih osam nema ni osnovni sastav, sudije! Ozbiljan problem udara direktno u prava fudbalera, istovremeno pogađa i klubove, sportske radnike, svakog u sistemu domaćeg fudbala. Kome je to u interesu, zašto su delegati odbili da pričamo o tome, zar nije logično da se nađe rješenje u konačnoj formi? Sličan primjer nezamisliv je u Evropi. Nisam razumio poruku 97 posto delegata da je i to tema za ćutanje i izbegavanje.“

Treći razlog je planiranje budućnosti.

“Strateški program o razvoju fudbala obuhvatio je period od samo četiri godine, smatram da je osam minimum. Država, na primjer, ulaže novac u razvoj infrastrukture, FSS je isti projekat pripisao sebi. Rješenje problema struke, klubova, loših rezultata mlađih selekcija, suđenja nedostatak fudbalera – o svemu Skupština FSS treba da priča. Ko danas finasira klubove, gdje su sponzori i zašto je sve spalo na obične entuzijaste? Želio sam, ni te teme nisu dospjele na dnevni red“, rekao je, između ostalog, Vidić.

Učitaj još novosti