02. 07. 2024 - 12:10
Podatak koji je potpuno razbjesnio Srbiju: Znate li koliko ih...
907
Shares
Podatak koji je potpuno razbjesnio Srbiju: Znate li koliko ih je koštao let hrvatskim avionom na Euro?

Podatak koji je potpuno razbjesnio Srbiju: Znate li koliko ih je koštao let hrvatskim avionom na Euro?

02. 07. 2024 - 12:10
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Srbije ne može bez skandala različitog tipa, a sve što se dešavalo tokom njihovog učešća na Euru, kao i nakon ispadanja sa istog, savršen je dokaz te tvrdnje.

Javnost u ovoj zemlji razočarana je mnogim stvarima vezanim za nastupe Orlova na Evropskom prvenstvu, no jedna od onih koja ih je najviše zgrozila nije vezana za sam teren, već za avion kojim su fudbaleri i delegacija Srbije otputovali u Njemačku.

Riječ je o avionu sa hrvatskim registarskim oznakama, odnosno ‘šahovnicom‘, sa kojim su Srbijanci otputovali u Minhen, a za koji su, kako prenosi Telegraf, plaćeni ogromni novci.

Naime, Telegraf je saznao da je Fudbalski savez Srbije za ovaj čarter let platio 48.500 eura u jednom smjeru, što je podatak koji je dodatno razbjesnio tamošnju javnost. 

Odgovornost za "propust" preuzeo je generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović koji je ujedno najavio da će podnijeti ostavku na ovu funkciju.

Podsjetimo, ranije je cjelokupnu situaciju prokomentarisala i predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić.

- To je tačno. To je istinita priča. Predsjednik Vučić je bio očajan zbog toga, izuzetno ljut također. Da je sramota, sramota je. Očekujem naravno da odgovorni za to se indentifikuju i da se vidi zbog čega se to desilo. Mi imamo našu Air Srbiju, uvijek svi putujemo Air Srbijom, znam da kada predsjednik Vučić putuje na duga putovanja, kao u Kinu, da uvijek leti Air Srbijom i da se uvijek vidi Air Srbija kada se negdje sleti, jer to je naš ponos. Zašto se to desilo, ne znam, ali znam da se desilo i znam da se o tome nije govorilo da ne bismo prebacivali temu i fokus sa podrške reprezentaciji. Mislim da je to bila dobra odluka. Treba da se utvrdi kako se to desilo, rekla je Brnabić za ‘Happy TV‘. 

Učitaj još novosti