02. 07. 2024 - 11:21
Samovojska: Vratare su pravila uništila. To je nevjerojatno
907
Shares
Samovojska: Vratare su pravila uništila. To je nevjerojatno

Samovojska: Vratare su pravila uništila. To je nevjerojatno

Index.hr
02. 07. 2024 - 11:21
0
Shares

Jedanaesterac koji je Robert Lewandowski izveo protiv Francuske u 3. kolu grupne faze Europskog prvenstva uzet je kao primjer u HRT-ovom studiju kako bi se raspravljalo o tome zašto se dozvoljava izvođačima penala da zastajkuju kod zaleta, odnosno zašto se ne ukine pravilo koje im to dopušta.

Bila je to utakmica koja je završila 1:1 i u kojoj je poljski napadač izjednačio rezultat s bijele točke u 79. minuti. Iako je Mike Maignan u prvom navratu obranio udarac Lewandowskog, pritom je prerano izašao s crte pa se jedanaesterac ponovio, a Lewandowski je iz drugog pokušaja bio uspješan i tako donio utjehu svojoj momčadi na oproštaju od Eura. U oba zaleta Lewandowski se više puta zaustavljao u kretanju prema golu.

Ivković: Nema zastajkivanja, mora biti u pokretu
"Ja bih odmah ukinuo. Iste sekunde. Nema zastajkivanja, mora biti u pokretu", rekao je na tu temu Tomislav Ivković, bivši vratar, a kasnije i dodao: "Najbolje da vratare maknu, da pucaju u prazan gol."

"Lewandowski je pet puta stao. Izgleda podcjenjivački. Ne stavljaš se u istu poziciju s vratarom", istaknuo je Mario Cvitanović, dok je Anton Samovojska zaključio: "Vratare su pravila uništila. To je nevjerojatno. On se ne smije pomaknuti dva centimetra, ne može ništa. To nije pravilo, to mora biti kontinuirano kretanje, udarac i gotovo. Ovo s Lewandowskim, dao bih loptu suparniku i gotovo."

Učitaj još novosti