01. 07. 2024 - 13:51
JUVENTUS PRODAO DVA IGRAČA: Lazio također završio dva posla
907
Shares
JUVENTUS PRODAO DVA IGRAČA:  Lazio također završio dva posla

JUVENTUS PRODAO DVA IGRAČA: Lazio također završio dva posla

01. 07. 2024 - 13:51
0
Shares

Enzo Barrenechea je novi fudbaler Aston Ville. U klub iz Birminghama on dolazi iz Juventusa za osam miliona eura.

Dijete je Newell'sa iz kojeg je 2019. godine stigao u Sion. Juventus ga je kupio u januaru 2020. za 5,2 miliona eura, a do sada je bio na posudbi u Frosinoneu.

Ovaj defanzivni veznjak iz Argentine je do sada u Seriji A upisao ukupno 39 nastupa uz jednu asistenciju.Samuel Iling-Junior također ide iz Juventusa u Aston Villu. Cijena njegovog transfera je 14 miliona eura.

Radi se o 20-godišnjem lijevom krilu i igraču koji je i ponikao u Engleskoj i to u Chelseaju, iz kojeg je 2020. godine za nešto manje od dva miliona eura stigao u Juventus.Iako vodi porijeklo iz Demokratske Republike Kongo, ovaj fudbaler je do sada upisao 37 nastupa za omladinske selekcije Engleske i postigao je sedam golova.

Lazio također posluje s Englezima
Daichi Kamada, japanski veznjak, nakon napuštanja Lazija skrasio se u Engleskoj i potpisao za Crystal Palace kao slobodan igrač.

Ovo je njegovo prvo iskustvo u Engleskoj, nakon što je igrao za Sagan Tosu u Japanu, Eintracht Frankfurt u Njemačkoj i Saint-Truiden u Belgiji.

Za A reprezentaciju Japana ovaj dečko do sada je upisao 33 nastupa i postigao sedam pogodaka.

Loum Tchaouna je novi fudbaler Lazija. Dolazi iz Salernitane kojoj će rimski klub uplatiti osam miliona eura za njegove usluge.

Francuski univerzalac može igrati na svim pozicijama u napadu, a najviše mu odgovara pozicija desnog krila. Ima samo 20 godina i zalog je za budućnost.

Karijeru je počeo u Rennesu, bio je na posudbi u Dijonu, da bi ga Salernitana prošloga ljeta dovela za tri miliona eura.

Kao i mnogi Francuzi, porijeklom je iz Afrike. N'Djamena je njegov rodni grad, no nije mu padalo na pamet da igra za Čad, pa je do sada upisao 38 nastupa za omladinske selekcije Francuske i postigao 15 golova.Ovome dodajmo da je stoper Alberto Dossena prešao u Como. Novi član Serije A za njega će Cagliariju platiti osam miliona eura.

Ranije je u svojoj karijeri ovaj 25-godišnjak igrao za Avelino, Atalantu, Alessandriju, Pistoiese, Robur Sienu, Perugiju, te za Lumezzane u omladinskim kategorijama.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti