01. 07. 2024 - 11:21
NOVAK ČUO NAJGORE VIJESTI: Đoković uvijek Brajanta zvao u pomoć
907
Shares
NOVAK ČUO NAJGORE VIJESTI: Đoković uvijek Brajanta zvao u pomoć

NOVAK ČUO NAJGORE VIJESTI: Đoković uvijek Brajanta zvao u pomoć

01. 07. 2024 - 11:21
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković intrigira javnost od kada se pojavio na velikoj sceni, kako zbog tenisa koji igra savršeno i bolje od svih drugih u istoriji, tako i zbog svoje nevjerovatne mentalne snage. Zauvek će nam ostati misterija kako je uspjevao da se izvuče sa ivice ponora, i to mnogo puta u karijeri, pokazujući najbolju igru baš kada bi bio pod pritiskom. Takve navike imalo je svega samo nekoliko sportista u istoriji, a jedan od njih je bio i njegov veliki prijatelj.

U nedavno objavljenoj knjizi "U potrazi za Novakom - čovek iza enigme" autora Marka Hodžkinsona analizira se globalni fenomen Novaka Đokovića i podsjeća da je najveći teniser svih vremena i sam imao teške trenutke u karijeri, a tada bi uzimao telefon u ruke i pozivao Kobija Brajanta, slavnog košarkaša.

U dijelu knjige u kome se bavio Novakovim "hejterima", objašnjava se i kako su se Đoković i Brajant povezali: "Kada god je Novak imao problema ili se osjećao samo loše, kada mu je bilo potrebno da se duhovno podigne, nazvao bi Brajanta jer je znao da će Amerikanac uvijek biti tu za njega. Iako se Brajant nije razumio u tenis, razumio je emotivne izazove sa kojima se nosi elitni sportista, a to je ono što je bilo potrebno Novaku. Da pričaju na tom emotivnom nivou", navodi autor koji je u knjizi podrobno analizirao sve aspekte Novakove ličnosti."Nekada, kada bi pričali na telefon, Brajant bi odmah imao riječi utjehe i ohrabrenja za Đokovića. BIlo je i trenutaka kada je Brajant tražio vrijeme da razmisli o problemima koje ima Đoković i da na kraju dođe sa predloženim rješenjem", dodaje se i podsjeća da je Nole veoma patio kada je čuo da je košarkaš poginuo u helikopterskoj nesreći 2020. godine.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti